Mierea, un aliment pe care parintii il dau copiilor se va scumpi.

In incercarea de a-i invata sa evite alimentele nesanatoase, parintii obisnuiesc sa le ofere copiilor produse naturale. Majoritatea dintre acestea prezinta proprietati medicinale, care joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea micutilor. Exista un aliment plin de vitamine si minerale benefice pentru minori. In Romania, insa, productia sa risca sa se prabuseasca. Se scumpeste mierea, alimentul pe care parintii il dau copiilor pentru a creste sanatosi.

Se scumpeste mierea de albine
Pretul mierii de albine s-a majorat in urma cu doi ani, din cauza secetei. In anul 2021, in ciuda faptului ca productia a fost buna, mierea s-a scumpit. Mierea de salcam a suferit, in mod special, majorari de preturi semnificative. Apicultorii avertizeaza ca pretul la miere se scumpeste enorm si in anul 2022.

Desi nu este destinata copiilor cu varste de sub un an, parintii incearca mai mereu sa dea miere de albine micutilor. Acum, insa, din cauza temperaturilor foarte ridicate care au afectat culturile, productia de miere risca sa se prabuseasca. Acesta aspect va fi vizibil si in preturile de pe rafturile magazinelor.

„Daca noi suportam greu caldura, ganditi-va la ele, carora noi, oamenii, le datoram viata. Neavand apa si pe o asemenea caldura, ele sufera mai mult decat noi. Florile, de fapt, nu mai au apa. Neavand apa, florile nu mai dau nimic. Ele se duc si, nemaiavand ce sa culeaga, ne trezim in aceasta situatie”, a explicat apicultorul Constantin Mihai, pentru Antena 3.

Productia de rapita, la pamant
Si producatorii din Iasi avertizeaza ca mierea se va vinde, in anul curent, la preturi mai mari decat in trecut. Sunt vesti foarte proaste pentru romanii care consuma miere produsa in Romania. Costurile se vor majora, in anul 2022, cu 10-20 de procente, potrivit apicultorilor din Iasi. Acestia au sustinut ca de vina pentru scumpiri sunt seceta si preturile mari la combustibil si lemn.

Mierea de rapita risca sa nu mai fie furnizata pe rafturile de magazin. Iar asta din cauza secetei, care a afectat atat de mult culturile de rapita incat producatorii spun ca este posibil sa lipseasca cu desavarsire. Ce va ramane, insa, va fi proasta calitate, potrivit unui apicultor bio din comuna Popricani din Iasi.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top