Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi
De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii. La fel ca aurul lichid și chiar mai dulce decât zahărul, mierea este compusă în principal din fructoză și glucoză, precum și din numeroși polifenoli flavonoizi, dar și enzime, minerale, aminoacizi și, desigur, vitamine și proteine.
Iată de ce mierea de albine nu ar trebui să lipsească din nicio casă și de la nicio masă. Iar dacă apreciați tratamentele de îngrijire și înfrumusețare naturale, aflați că mierea de albine se poate adăuga în compoziția măștilor pentru păr, se poate folosi ca exfoliant blând pentru față, dar și ca exfoliant pentru întregul corp, mai ales dacă veți adăuga o mână de zahăr brun și câteva picături de ulei esențial de înaltă calitate. Aurum Noble Honey este dedicat mierii de albine, iar gama sa de produse este cât se poate de cuprinzătoare și creativă. Dacă doriți să suprindeți persoanele dragi cu cadouri delicioase, atunci produsele din miere Aurum Noble Honey vor aduce un zâmbet pe chip și vor contribui la o sănătate mai bună.
5 beneficii ale consumului de miere de albine
Proprietățile vindecătoare ale mierii sunt cunoscute de mii de ani, dar iată doar 5 motive pentru care mierea de albine românească este de nelipsit din cămările noastre:
Calmează durerile în gât. Mierea ajută la reducerea disconfortului și durerilor în gât. În plus, studiile au constatat că mierea poate ameliora simptomele de răceală și tuse pe timp de noapte la fel de bine sau chiar mai bine decât medicamentele.
Calmează iritația stomacului. Încă din cele mai vechi timpuri, mierea era folosită ca remediu natural pentru ulcerul stomacal.
Calmează iritațiile pielii. Când este aplicată local, mierea poate calma iritațiile pielii.
Vindecă rănile și arsurile. Mierea creează o barieră protectoare care încurajează vindecarea și care previne infecțiile.
Îmbunătățește sănătatea intestinală. Se consideră că mierea este un prebiotic, ceea ce înseamnă că hrănește probioticele care trăiesc în intestinul nostru, contribuind astfel la un microbiom sănătos.
Mierea de albine – un foarte puternic agent antibacterian
Deoarece compoziția sa îi oferă proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antioxidante, mierea de albine este considerată un veritabil leac pentru aproape orice durere sau disconfort. Potrivit cercetătorilor, mierea conține o enzimă care produce un peroxid de hidrogen care distruge germenii. Drept urmare, mierea este un agent antibacterian care a fost folosit de secole atât intern, cât și extern. Tot cercetătorii spun că importanța medicinală a mierii de albine a fost documentată din cele mai vechi timpuri și se știe acum cu siguranță că mierea deține proprietăți antimicrobiene și de vindecare a rănilor. Egiptenii foloseau miere de albine pentru conservare și mumificare, iar borcanele cu miere găsite în morminte vechi de mii de ani sunt încă perfect intacte. Există și o explicație, și anume pH-ul scăzut al mierii, cuprins între 3 și 4,5, elimină bacteriile care ar putea duce la descompunerea celulară. În plus, conținutul ridicat de zahăr al mierii inhibă dezvoltarea microbiană, accelerează vindecarea rănilor și a arsurilor și facilitează recuperarea după afecțiuni, de la infecții ale tractului urinar la gastrită cronică și ulcere. Populațiile grecești, egiptene, indiene și chineze au folosit mierea de albine timp de milenii pentru a trata boli, răni și cicatrici, precum și pentru întârzierea îmbătrânirii. În timp ce mierea are capacitatea de a inhiba dezvoltarea bacteriilor la nivel intern, specialiștii în dermatologie afirmă, de asemenea, că utilizarea mierii menține pielea tânără și întârzie formarea ridurilor.
S-ar putea sa te intereseze:
Multe evenimente din viață merită să fie marcate în mod special. A oferi un cadou este cel mai bun mod de a face acest lucru. Pentru a oferi cadoul perfect unei persoane dragi, trebuie să știi când și cui să-i oferi. Cu toate acestea, nu este ușor să găsești ideea…
Citeste »
Mierea de albine cu scortisoara Mierea de albine este un lichid dulce produs de albine. A fost folosita de secole atat ca aliment, cat si ca medicament. Astazi, mierea naturala de albine este cel mai frecvent utilizata in gatit si coacere sau ca indulcitor in bauturi. Totodata, scortisoara este un condiment care provine din…
Citeste »
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca medicament. Mierea este foarte bogata in compusi vegetali benefici si ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Mierea este deosebit de sanatoasa atunci cand este folosita in locul zaharului rafinat, acesta este compus din 100% calorii…
Citeste »
Din timpuri stravechi s-a crezut ca mierea are proprietati vindecatoare, chiar mistice si, desi nucleul oamenilor de stiinta a fost sceptic in privinta puterilor ei miraculoase, in ultimii ani importante studii stiintifice au inceput sa-i ateste calitatile. Eu sunt fascinat de miere si, dupa ani de cercetari, sunt convins ca…
Citeste »
Un cadou special pentru sarbatoarea Sf. Nicolae. În întâmpinarea sarbatorilor de iarna, echipa noastră a pregătit 3 tipuri de pachete cadou, conținând miere și produse pe bază de miere, rețete proprii, realizate cu drag și preocupare pentru calitate. Ingredientele sunt 100% naturale, dorind a furniza un produs sănătos, hrănitor, o…
Citeste »
Mierea de albine este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente dulci ce oferă numeroase beneficii organismului. Merea de albine nu este doar apreciată pentru aportul benefic pe care îl aduce sănătății, cât și pentru faptul că s-a dovedit a fi un remediu în unele afecțiuni. Pe lângă…
Citeste »
Mierea este un îndulcitor natural, produs de albine din nectarul florilor. Este o sursă importantă de hrană pentru oameni, deoarece conține o varietate de nutrienți și minerale. Mierea este, de asemenea, folosită în multe alte industrii, cum ar fi cosmeticele, farmaceutice și producția de alimente. De fapt, a fost cunoscută…
Citeste »
Este limpede ca acele zaharuri din miere au o puternica influenta asupra felului in care o metabolizam, dar mierea detine mult mai multe proprietati decat continutul ei de zahar. Mierea este atat de complexa in structura ei, incat incercarile oamenilor de stiinta de a-i imita calitatile au esuat pana in…
Citeste »
In general meniul de Revelion nu contine atat de multe feluri de mancare precum cel de Craciun, este un meniu mai usor si mai special, cu feluri de mancare festive. Daca inca nu v-ati decis ce sa pregatiti pentru masa de Revelion, ca sursa de inspiratie, indiferent daca v-ati saturat…
Citeste »
Un cadou aduce intotdeauna un zambet pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile „Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?” sau „Oare o sa ii placa?”. Aurum Noble Honey aduce prin cadourile de Craciun ceva dulce dar si ceva in plus, acestea fiind concepute sa iti…
Citeste »
Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine pentru sănătate Mierea poate fi supusă, de asemenea, fermentației. Dacă conținutul de apă este ridicat (peste 19%), șansele de a deveni fermentate sunt ridicate. Puteți măsura conținutul de apă utilizând un refractometru. Mai mult, mierea naturală care curge liber conține fie un conținut mai…
Citeste »
Mierea este o sursă rapidă de energie! Suntem în permanenţă sfătuiţi să reducem consumul de dulciuri, dar mierea este un produs dulce special. Este un produs unic al roiurilor de albine care pot zbura pe o rază de zece kilometri pentru a culege nectarul florilor. Orice implică atâta muncă pentru…
Citeste »
Mierea cristalizată este un produs natural și sănătos, deseori neînțeles de consumatori. Când o vezi pe un raft de magazin, cristalele mici din miere pot da impresia de impurități sau sediment, dar acest proces este complet normal și sigur. Mierea cristalizată păstrează toate calitățile sale nutriționale, inclusiv enzimele benefice, vitaminele…
Citeste »
Week-endul trecut am participat la expoziția cu degustare de produse tradiționale de la Crowne Plaza Bucharest. Va invitam sa vedeti in cateva imagini cum a fost atmosfera de sarbatoare si produsele noastre perfecte pentru cadoul de Craciun! Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate,…
Citeste »
Cadou dulce pentru clienti si angajati! Un cadou de afaceri oferit ocazional sau periodic face posibilă crearea, menținerea și consolidarea relațiilor profesionale necesare tuturor afacerilor. Calitatea acestor schimburi profesionale determină volumul activităților economice curente și viitoare. A neglija oferirea unui cadou dulce corporate înseamnă a-ți asuma riscul de a pierde…
Citeste »
Acum de sarbatori toata lumea isi doreste o masa festiva plina de bunatati. Anul acesta pentru masa de Craciun, Aurum Noble Honey iti recomanda o reteta mai deosebita, diferita de cele traditionale dar usora si delicioasa: am inlocuit clasicul porc cu o pulpa de curcan, care pe cat este de…
Citeste »
Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra. Copiii pot incepe sa o consume dupa varsta de un an. Ea poate fi servita alaturi de biscuiti sau ca desert, in combinatii cu diferite alte alimente dulci sau cereale. Totusi, este foarte important…
Citeste »
Miere de albine cu spirulina ,,Spirulina este o alga albastra-verde și se considera a fi una dintre cele mai vechi forme de viata de pe Pamant. Este un superaliment datorita continutului sau nutritional excelent si a beneficiilor sale pentru sanatate. Spirulina are un continut ridicat de proteine si vitamine, ceea ce o face…
Citeste »
Astazi va propunem o reteta simpla dar deosebita : o salata mai exotica, un amestec delicios de sarat cu dulce si aromat. Un amestec inedit de proaspat si verde cu prajit si crocant. Ingrediente: rucola, capsuni, bacon, branza cu mucegai, nuci, miere de albine Aurum, otet balsamic, ulei din seminte…
Citeste »
Cum se formeaza mierea de albine poliflora? Mierea de albine poliflora se formeaza începand cu nectarul din flori colectat de albine impartit în zaharuri simple stocate în fagure. Proiectarea fagurelui și ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, creând miere lichidă dulce.
Citeste »