De ce trebuie sa introduceti mierea in alimentatia copiilor?

Mierea este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din bucataria voastra. Fiind potrivita atat pentru adulti, cat si pentru cei mici, consumul de miere poate aduce o multime de avantaje in organism. Cu toate acestea, trebuie sa stim cand si in ce cantitate sa consumam acest aliment pentru a ne bucura de toate proprietatile sale.

Mierea poate fi incorporata in dieta copilului dupa primul an de viata. Exista riscuri in ceea ce priveste alimentatia cu miere pentru copii cu varste mai mici de 6 luni. Dupa aceasta perioada, mierea devine o adevarata minune pentru fiecare organism. Fie ca alegem sa o adaugam in ceai sau o consumam in stare pura, direct din borcan, beneficiile mierii pot fi expuse pe o lista lunga, valabila atat pentru copii, cat si pentru adulti si varstnici.

Beneficiile mierii asupra sanatatii copilului
Dupa varsta de 12 luni, mierea poate fi o adevarata mina de aur. Ea contine enzime, aminoacizi, minerale si antioxidanti. Pe langa toate acestea, in compozitia ei se regasesc complexe de vitamine B si vitamina C.
Mierea are rolul de a inhiba tusea, dar mai poate fi aplicata si pe ranile de la suprafata pielii, avand proprietati antibacteriene si cicatrizante. Mierea este un medicament natural.
Compusii antioxidanti din miere au efecte antiinflamatorii, care vor proteja organismul copilului impotriva stresului oxidativ, dar va si calma alergiile.
Are proprietati antifungice si antibacteriene. Ea va accelera procesul de vindecare a ranilor. Fitonutrientii din miere sunt responsabili pentru proprietatile de antioxidare. Astfel, cu ajutorul lor, odata introdusa in alimentatie, mierea poate creste imunitatea copilului.

Orice parinte isi doreste sanatate pentru copilul lui. Mierea este un factor ce le vine in ajutor, mai ales pentru perioadele de raceli si gripe. Ea calmeaza durerea in gat si inhiba tusea. Este utila in tratarea bronsitelor cornice.
Va regla nivelul de glucoza din sange, va reduce problemele gastrointestinale si ulceratiile, contribuind la reglarea digestiei. Mierea va creste si nivelul de energie din corp, astfel, copilul tau va deveni mai bun in sportul pe care-l practica.

Aceasta regleaza pana si nivelul de glucoza din sange. Mai este cunoscuta si pentru proprietatile sale de prevenire a diabetului. Chiar daca este dulce si va fi adorata de cel mic, incercati sa nu-i permiteti acestuia sa consume miere in cantitati foarte mari.

Introducerea mierii in alimentatia copiilor dupa varsta de un an
Dupa primul an de viata, enzimele din stomac sunt pregatite sa impiedice inmultirea bacteriilor. Mierea nu este o toxina, doar ca in continutul ei se regasesc spori ce nu pot fi indepartati. Copilul poate manifesta botulism, afectiune asociata cu simptome de constipatie, slabiciune musculara, probleme de supt, maxilar mai moale, plans, letargie si asa mai departe.
Mierea poate fi introdusa in alimentatia copilului dupa varsta de 12 luni. Dupa inceperea administrarii, este recomandat sa se astepte macar 4 zile, pentru a observa daca copilul are vreo reactie alergica.
Mierea poate fi introdusa alaturi de:
fulgi de ovaz,
paine prajita,
iaurt,
un smoothie de casa,
ca inlocuitor pentru siropul de artar pe clatite.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top