Tipuri de miere

După proveniență:
– miere de flori, (florală), provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere,
– miere de mană, (extraflorală), provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori; poate fi de origine animală sau vegetala.
După speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul:
– miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte), din nectarul florilor unei singure specii: (salcâm, tei, floarea soarelui, mentă)
– miere polifloră, provenită din prelucrarea unui amestec de nectar de la florile mai multor specii de plante.
După modul de obținere:
– în faguri (se livrează în faguri),
– scursă liber din faguri ,
– extrasă cu ajutorul centrifugii ,
– obținută prin presarea fagurilor ,
– topită (fagurii sunt încălziți).
După consistență:
– lichidă (fluidă),
– cristalizată (zaharisită).
După culoare: – incoloră, galben-deschisă, aurie, verzuie, brună sau roșcată.
După aromă, diversele sorturi de miere, se apreciază prin miros și degustare, indicându-se denumirea speciei de plante din care provin.

La clasificare se mai poate lua în considerare și: compoziția chimică, puritatea, puterea calorică.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top