Mierea nu ridica nivelul zaharurilor in sange

Cand mancam miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite in sange si ajung intai in ficat. Acolo, sunt extrase particulele de fructoza, transformate in glucoza si ascunse in depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activeaza totodata mecanismele care atrag si mai multa glucoza in ficat. Asta inseamna ca depozitele de glicogen din ficat se umplu pana la refuz – mult mai eficient decat atunci cand mancam zaharurui obisnuite, motiv pentru care aceasta rezerva de glicogen este mult mai stabila decat una creata de zaharul simplu.

Deoarece zaharurile sunt extrase din sange si depozitate rapid in ficat, organismul nu are ocazia de a inregistra o crestere brusca a nivelului de glucoza in sange, iar pancreasul nu este nevoit sa declanseze secretia unor cantitati mari de insulina.

Mai mult, daca muschii dumneavoastra nu mai au combustibil si incep sa goleasca rezervele de glicogen ale ficatului, mierea are capacitatea de a retine acel glicogen si de a-l pastra pentru a fi folosit doar de creier. Fructoza din miere pare sa exercite un fel de control asupra enzimei care, in mod normal, ar declansa, la cerere, eliberarea glucozei din depozitele de glicogen ale ficatului.

Acest produs uimitor functioneaza NUMAI atunci cand fructoza provine de la miere. Sigur nu va functiona daca consumati sirop de porumb bogat in fructoza (derivatul modern de fructoza care se gaseste in mii de alimente procesate) sau alte zaharuri rafinate

DIETA CU MIERE de Mike MCINNES

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top