Care sunt cele mai potrivite cadouri pentru luna decembrie?
Odată ce pășim în luna decembrie, gândurile ni se îndreaptă spre căutarea de cadouri pentru cei dragi. Dintre atâtea opțiuni existente pe piață, ne poate fi greu să alegem, dar cu toate acestea, în articolul de față vom menționa ce idei de daruri sunt cele mai potrivite pentru a fi oferite de Anul Nou, dar și de Crăciun.
Obiectele decorative pot fi o idee de cadou, nu în mod special cele cu motive de Crăciun, ci elementele care pot fi utilizate pe durata întregului an. În acest sens, putem alege lumânări cu parfumuri interesante, suporturi pentru acestea, diferite led-uri. Tot în această categorie sunt incluse și figurinele specifice de Crăciun, precum reni, spiriduși.
Cadouri cu miere
Mierea, deși este un aliment des regăsit în casele românilor, nu este îndeajuns mediatizată. Din păcate, reclamele abundă în suplimente alimentare pentru întărirea imunității, ceea ce îndeamnă oamenii să le și achiziționeze. Bineînțeles, alegerea ne aparține fiecăruia dintre noi, dar de ce să nu apelăm la miere, care este un superaliment, bogat în nutrienți? Pentru o idee mai clară asupra conținutului mierii, iată câteva elemente incluse în componența acesteiaꓽ
-
Proteine
-
Fibre
-
Carbohidrați
-
Calciu
-
Fier
-
Magneziu
-
Fosfor
-
Potasiu
-
Vitamina B6
-
Vitamina B2
-
Vitamina C
-
Cupru
-
Seleniu
-
Zinc
-
Sodiu
Pachetele cu miere sunt formate din diferite soiuri de miere, alune de pădure, scorțișoară, spirulină, fiecare având la rândul lor beneficii pentru organism. Un avantaj al acestor tipuri de cadouri este faptul că pot fi oferite tuturor categoriilor de vârstă, exceptând copiii ce nu au împlinit încă 2 ani.
Deși mierea este prezentă pe rafturile multor supermarketuri, ideal și recomandat este să o achiziționăm din surse sigure, precum micii antreprenori sau negustori. Cristalizarea mierii, cunoscută și sub denumirea de ”zaharisire” este dovada faptului că mierea este una naturală, fără adaosuri de substanțe dăunătoare.
De asemenea, dacă avem miere în stare lichidă, acest fapt nu trebuie neapărat să însemne faptul că avem un produs deloc sănătos. Solidifcarea mierii are loc, de regulă, la scurt timp după ce a fost extrasă de către apicultori. La polul opus, mierea în stare lichidă se poate obține dacă o lăsăm în apă caldă ori în apropiere de alte surse de căldură. Atenție, însă! Mierea nu trebuie adăugată în lichide fierbinți, precum ceaiuri, cafea, deoarece își va diminua proprietățile.
Cum putem consuma mierea?
Zilnic se poate administra câte o linguriță de miere, însă consumul acesteia trebuie să se facă moderat, iar specialiștii recomandă să nu depășim 50 g zilnic. Deși are o mulțime de proprietăți și beneficii, este bine să fim moderați în ceea ce privește consumul zilnic. Mierea se poate adăuga în orice preparate, fie sărate sau dulci, putând fi înlocuită cu zahărul, despre care știm faptul că dăunează extrem de mult.
Prezența anumitor afecțiuni ne va îndemna să ne consultăm cu medicul specialist, pentru ca acesta să ne ofere undă verde în consumul de miere. Un aspect important de remarcat este că mierea nu se administrează copiilor mai mici de 1 an, deși unele persoane susțin că este interzisă până la vârsta de 2 ani.
S-ar putea sa te intereseze:
După proveniență: – miere de flori, (florală), provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere, – miere de mană, (extraflorală), provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori; poate fi de origine animală sau vegetala. După speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul: – miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte),…
Citeste »
Conținut: 1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare Borcan 150 g 2. Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoară și sare de mare Borcan 150 g 3. Cremă de miere crudă de tei și susan rumenit Borcan 150 g…
Citeste »
Mierea de albine, cel mai potrivit cadou de Crăciun Crăciunul, așa cum știm cu toții, este un moment în care ne pregătim cu toții, de la brad, la decorațiuni și cadouri. Este, de asemenea, un moment de fericire, în care ne întâlnim cu familia, prietenii, colegii și ne dezlănțuim apetitul…
Citeste »
Mierea este un aliment versatil și sănătos pentru copii și adulți. Mierea poate fi introdusă în dieta unui copil după vârsta de un an. Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural uimitor, mierea are multe beneficii care nu sunt atât de cunoscute de toată lumea. Mierea reprezintă un remediu…
Citeste »
Chiar daca afara nu este ger vinul fiert ramane bautura preferata a sezonului. Vinul fiert este antiseptic, incalzeste, scade febra si grabeste vindecarea in caz raceala. In plus, reduce inflamatiile, este nutritiv si revigorant, creste pofta de mancare, fiind ideal in anemii si epuizare fizica sau psihica. Pentru fiert se…
Citeste »
Motive pentru care să alegi cadourile dulci din miere de albine În perioada din apropierea Crăciunului, suntem cu toții nevoiți să colindăm magazinele fizice pentru achiziționarea celor mai bune cadouri pentru familie și prieteni. Pe lângă darurile uzuale, ne putem îndrepta atenția spre cele care conțin miere de albină, deoarece…
Citeste »
Este limpede ca acele zaharuri din miere au o puternica influenta asupra felului in care o metabolizam, dar mierea detine mult mai multe proprietati decat continutul ei de zahar. Mierea este atat de complexa in structura ei, incat incercarile oamenilor de stiinta de a-i imita calitatile au esuat pana in…
Citeste »
Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Conform statisticilor, producția anuală…
Citeste »
Ce rol are mierea pentru organism Mierea naturală nu ar trebui să vă lipsească de pe masă și din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural. Pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este…
Citeste »
Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți…
Citeste »
Mierea de albine nu are doar calități nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are și o acțiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecțiunilor digestive, cât și în afecțiunile hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii şi afecţiuni ale sistemului nervos, în bolile de nutriție și cele infecțioase, în afecțiunile sanguine…
Citeste »
In general meniul de Revelion nu contine atat de multe feluri de mancare precum cel de Craciun, este un meniu mai usor si mai special, cu feluri de mancare festive. Daca inca nu v-ati decis ce sa pregatiti pentru masa de Revelion, ca sursa de inspiratie, indiferent daca v-ati saturat…
Citeste »
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm miere de albine? Indiferent că o adăugăm în terciul de ovăz pe care îl servim la micul dejun sau în ceaiul de seară, mierea de albine este adesea văzută ca o modalitate sănătoasă de a ne satisface pofta de dulce fără…
Citeste »
Acum de sarbatori toata lumea isi doreste o masa festiva plina de bunatati. Anul acesta pentru masa de Craciun, Aurum Noble Honey iti recomanda o reteta mai deosebita, diferita de cele traditionale dar usora si delicioasa: am inlocuit clasicul porc cu o pulpa de curcan, care pe cat este de…
Citeste »
Cum se formeaza mierea de albine poliflora? Mierea de albine poliflora se formeaza începand cu nectarul din flori colectat de albine impartit în zaharuri simple stocate în fagure. Proiectarea fagurelui și ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, creând miere lichidă dulce.
Citeste »
Ce sunt albinele? Albinele sunt insecte zburătoare și rude apropiate ale viespilor și furnicilor. Se găsesc pe fiecare continent de pe pământ, cu excepția Antarcticii. Albinele de toate soiurile trăiesc pentru nectar și polen.
Citeste »
Mierea de albine este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente dulci ce oferă numeroase beneficii organismului. Merea de albine nu este doar apreciată pentru aportul benefic pe care îl aduce sănătății, cât și pentru faptul că s-a dovedit a fi un remediu în unele afecțiuni. Pe lângă…
Citeste »
Un cadou aduce intotdeauna un zambet pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile „Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?” sau „Oare o sa ii placa?”. Aurum Noble Honey aduce prin cadourile de Craciun ceva dulce dar si ceva in plus, acestea fiind concepute sa iti…
Citeste »
Cand mancam miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite in sange si ajung intai in ficat. Acolo, sunt extrase particulele de fructoza, transformate in glucoza si ascunse in depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activeaza totodata mecanismele care atrag si mai multa glucoza in ficat. Asta inseamna ca depozitele de glicogen…
Citeste »
Mierea de albine cu scortisoara Mierea de albine este un lichid dulce produs de albine. A fost folosita de secole atat ca aliment, cat si ca medicament. Astazi, mierea naturala de albine este cel mai frecvent utilizata in gatit si coacere sau ca indulcitor in bauturi. Totodata, scortisoara este un condiment care provine din…
Citeste »