Care sunt cele mai potrivite cadouri pentru luna decembrie?
Odată ce pășim în luna decembrie, gândurile ni se îndreaptă spre căutarea de cadouri pentru cei dragi. Dintre atâtea opțiuni existente pe piață, ne poate fi greu să alegem, dar cu toate acestea, în articolul de față vom menționa ce idei de daruri sunt cele mai potrivite pentru a fi oferite de Anul Nou, dar și de Crăciun.
Obiectele decorative pot fi o idee de cadou, nu în mod special cele cu motive de Crăciun, ci elementele care pot fi utilizate pe durata întregului an. În acest sens, putem alege lumânări cu parfumuri interesante, suporturi pentru acestea, diferite led-uri. Tot în această categorie sunt incluse și figurinele specifice de Crăciun, precum reni, spiriduși.
Cadouri cu miere
Mierea, deși este un aliment des regăsit în casele românilor, nu este îndeajuns mediatizată. Din păcate, reclamele abundă în suplimente alimentare pentru întărirea imunității, ceea ce îndeamnă oamenii să le și achiziționeze. Bineînțeles, alegerea ne aparține fiecăruia dintre noi, dar de ce să nu apelăm la miere, care este un superaliment, bogat în nutrienți? Pentru o idee mai clară asupra conținutului mierii, iată câteva elemente incluse în componența acesteiaꓽ
-
Proteine
-
Fibre
-
Carbohidrați
-
Calciu
-
Fier
-
Magneziu
-
Fosfor
-
Potasiu
-
Vitamina B6
-
Vitamina B2
-
Vitamina C
-
Cupru
-
Seleniu
-
Zinc
-
Sodiu
Pachetele cu miere sunt formate din diferite soiuri de miere, alune de pădure, scorțișoară, spirulină, fiecare având la rândul lor beneficii pentru organism. Un avantaj al acestor tipuri de cadouri este faptul că pot fi oferite tuturor categoriilor de vârstă, exceptând copiii ce nu au împlinit încă 2 ani.
Deși mierea este prezentă pe rafturile multor supermarketuri, ideal și recomandat este să o achiziționăm din surse sigure, precum micii antreprenori sau negustori. Cristalizarea mierii, cunoscută și sub denumirea de ”zaharisire” este dovada faptului că mierea este una naturală, fără adaosuri de substanțe dăunătoare.
De asemenea, dacă avem miere în stare lichidă, acest fapt nu trebuie neapărat să însemne faptul că avem un produs deloc sănătos. Solidifcarea mierii are loc, de regulă, la scurt timp după ce a fost extrasă de către apicultori. La polul opus, mierea în stare lichidă se poate obține dacă o lăsăm în apă caldă ori în apropiere de alte surse de căldură. Atenție, însă! Mierea nu trebuie adăugată în lichide fierbinți, precum ceaiuri, cafea, deoarece își va diminua proprietățile.
Cum putem consuma mierea?
Zilnic se poate administra câte o linguriță de miere, însă consumul acesteia trebuie să se facă moderat, iar specialiștii recomandă să nu depășim 50 g zilnic. Deși are o mulțime de proprietăți și beneficii, este bine să fim moderați în ceea ce privește consumul zilnic. Mierea se poate adăuga în orice preparate, fie sărate sau dulci, putând fi înlocuită cu zahărul, despre care știm faptul că dăunează extrem de mult.
Prezența anumitor afecțiuni ne va îndemna să ne consultăm cu medicul specialist, pentru ca acesta să ne ofere undă verde în consumul de miere. Un aspect important de remarcat este că mierea nu se administrează copiilor mai mici de 1 an, deși unele persoane susțin că este interzisă până la vârsta de 2 ani.
S-ar putea sa te intereseze:
Mierea de albine este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente dulci ce oferă numeroase beneficii organismului. Merea de albine nu este doar apreciată pentru aportul benefic pe care îl aduce sănătății, cât și pentru faptul că s-a dovedit a fi un remediu în unele afecțiuni. Pe lângă…
Citeste »
Albușul se bate spumă tare cu sarea și sucul de lămâie. Sucul de lămâie ajută albușul să să rămână tare și pufos. Gălbenușurile se amestecă împreună cu untul topit si esența de vanilie, apoi se adaugă laptele și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm totul încet cu o spatulă…
Citeste »
Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Conform statisticilor, producția anuală…
Citeste »
Un cadou aduce intotdeauna un zambet pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile „Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?” sau „Oare o sa ii placa?”. Aurum Noble Honey aduce prin cadourile de Craciun ceva dulce dar si ceva in plus, acestea fiind concepute sa iti…
Citeste »
Exista inca multe dezacorduri in legatura cu diferentele dintre miere si zahar. Multi oameni – chiar experti in nutritie – plaseaza cele doua alimente in aceeasi categorie. Dar mierea este foarte diferita. Desi este bogata in zaharuri si toata lumea se asteapta sa aiba acelasi impact ca zaharul, fascinant este…
Citeste »
Ce rol are mierea pentru organism Mierea naturală nu ar trebui să vă lipsească de pe masă și din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural. Pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este…
Citeste »
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca medicament. Mierea este foarte bogata in compusi vegetali benefici si ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Mierea este deosebit de sanatoasa atunci cand este folosita in locul zaharului rafinat, acesta este compus din 100% calorii…
Citeste »
Atunci cȃnd ai copii sau vrei sӑ le oferi cadouri celor mici din cadrul familiei tale, trebuie sӑ alegi cu grijӑ ceea ce cumperi. Iatӑ cele mai importante motive pentru care vei putea opta pentru cadourile Aurum pentru a avea parte de copii sӑnӑtoși și fericiți: Poţi merge în vizită…
Citeste »
Oferirea unui cadou dulce colaboratorilor tăi este o idee bună? Fie cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an, a unui seminar sau a unui eveniment specific companiei (cum ar fi o zi de naștere, o mutare, o nouă campanie de produs sau serviciu etc.), a oferi un mic cadou colaboratorilor…
Citeste »
Beneficiile mierii: dulce si sanatoasa, fara zahar! Folosita de milenii in ajutorul sanatatii si frumusetii, mierea este un adevarat remediu naturist cu nenumarate calitati nutritionale. Fie ca-ti place sa o mananci la micul dejun, fie ca o folosesti pe post de indulcitor, mierea contine o serie de substante benefice pentru…
Citeste »
Mixează-le cum vrei! 2 produse Crema dintre cele 3* 1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare Borcan 300 g 2. Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoara și sare de mare Borcan 300 g 3. Cremă de miere crudă…
Citeste »
Producerea mierii Producerea mierii de către albine este un proces complex de transformare a materiei prime în miere, începând cu recoltarea și terminându-se cu căpăcirea celulelor din faguri. Albinele lucrătoare recoltează nectarul sau mana cu ajutorul aparatului bucal (trompa) și le înmagazinează un timp în gușă, unde sunt amestecate cu…
Citeste »
Cadourile cu miere de albine, cele mai dulci și sănătoase surprize Bine ați venit în casa bunătăților cu miere de albine! La Aurum Noble Honey știm cât de importante sunt albinele pentru ecosistemul pământului nostru, așa că suntem foarte atenți la modul în care producem cadouri cu miere albine. Oferiți…
Citeste »
Bine ați venit în casa bunătăților cu miere de albine! La Aurum Noble Honey știm cât de importante sunt albinele pentru ecosistemul pământului nostru, așa că suntem foarte atenți la modul în care producem cadouri cu miere albine. Oferiți cadouri sănătoase și delicioase care au vor fi apreciate în orice…
Citeste »
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm miere de albine? Indiferent că o adăugăm în terciul de ovăz pe care îl servim la micul dejun sau în ceaiul de seară, mierea de albine este adesea văzută ca o modalitate sănătoasă de a ne satisface pofta de dulce fără…
Citeste »
Mierea de albine este un deosebit emolient natural, ceea ce face ca parul sa devina mai matasos si mai stralucitor. De asemenea, folosirea mierii in masca de par ne ajuta la prevenirea deteriorarii si a ruperii firelor de par, rezultand un efect de par des si sanatos. Adaugarea unei linguri…
Citeste »
Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase alimente si este recunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Ii dedicam un articol complet si te invatam cum sa deosebesti mierea naturala de cea cu ingrediente sintetice. Mierea, un aliment si un remediu folosit de milenii Tipuri de…
Citeste »
Este limpede ca acele zaharuri din miere au o puternica influenta asupra felului in care o metabolizam, dar mierea detine mult mai multe proprietati decat continutul ei de zahar. Mierea este atat de complexa in structura ei, incat incercarile oamenilor de stiinta de a-i imita calitatile au esuat pana in…
Citeste »
Mierea este un aliment versatil și sănătos pentru copii și adulți. Mierea poate fi introdusă în dieta unui copil după vârsta de un an. Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural uimitor, mierea are multe beneficii care nu sunt atât de cunoscute de toată lumea. Mierea reprezintă un remediu…
Citeste »
In general meniul de Revelion nu contine atat de multe feluri de mancare precum cel de Craciun, este un meniu mai usor si mai special, cu feluri de mancare festive. Daca inca nu v-ati decis ce sa pregatiti pentru masa de Revelion, ca sursa de inspiratie, indiferent daca v-ati saturat…
Citeste »