Mierea de albine, cel mai potrivit cadou de Crăciun

Mierea de albine, cel mai potrivit cadou de Crăciun

Crăciunul, așa cum știm cu toții, este un moment în care ne pregătim cu toții, de la brad, la decorațiuni și cadouri. Este, de asemenea, un moment de fericire, în care ne întâlnim cu familia, prietenii, colegii și ne dezlănțuim apetitul cu alimente și băuturi nesănătoase. Dar, la toate acestea adăugăm și prezența unor afecțiuni specifice sezonului rece, precum răcelile, gripa, tusea, durerile de gât, care tind să ne viziteze.

Motive pentru care mierea este ideală de oferit cadou

Putem opta pentru cadouri ce conțin miere, deoarece acest aliment este un antiseptic puternic și analgezic de origine naturală. Mierea în toate soiurile sale ne ajută să combatem procesele gripale, fără efectele secundare ale tratamentelor orale. În al doilea rând, mierea are, de asemenea, proprietăți antioxidante și hidratante care ne ajută să ne menținem pielea sănătoasă și sănătoasă, pe lângă faptul că ne alină rănile și arsurile.

Pe de altă parte, mierea este un îndulcitor natural puternic, care oferă o aromă și o dulceață incredibilă tuturor preparatelor. Dacă ne gândim la perioada Crăciunului, mierea este un ingredient ideal și pentru preparatele de patiserie. Darurile care includ miere sunt deosebit de accesibile, având un cost excelent, prin urmare, suntem în fața unui produs de înaltă calitate la un preț imbatabil.

Beneficiile mierii de albine

Mierea este un aliment cu un potențial antibacterian mare și o sursă naturală de antioxidanți. De asemenea, ne permite să ne îndulcim în mod natural mâncarea. Printre cele mai cunoscute beneficii ale mierii se numără faptul că are proprietăți antiinflamatoare, ameliorează tusea și durerile în gât. Este un remediu natural excelent care vă ajută să vă îngrijiți sănătatea cu doar o linguriță pe zi.

 • Este un „medicament” excelent pentru tuse. Mierea este un emolient, ameliorează iritați gâtului, formând o barieră protectoare și, de asemenea, ajută la calmarea tusei.

 • Mierea este o sursă de compuși fenolici și flavonoide, foarte benefici pentru organism.

 • În plus față de carbohidrații simpli, conține vitaminele B1, B2, niacina, B6 și acidul folic, care ajută la funcționarea sistemului nervos central și are, de asemenea, vitamina C, într-o proporție mai mică.

 • Mierea are mai multă putere de îndulcire decât zahărul sau alți îndulcitori, deci avem nevoie de mai puțin pentru a îndulci, ceea ce înseamnă mai puține calorii.

 • Consumul de miere ajută la prevenirea infecțiilor, precum și la ameliorarea problemelor de respirație sau cele ale gâtului. Aplicată pe o rană, mierea o ajută să se vindece mai repede.

 • Mierea conține minerale importante pentru funcționarea neuromusculară, inclusiv potasiu, sodiu, magneziu și, într-o măsură mai mică, calciu și fosfor. Este, de asemenea, o sursă de zinc care întărește apărarea organismului.

Un astfel de cadou natural și sănătos este întotdeauna unul deosebit, indiferent de destinatar. Și nu doar de Crăciun o putem dărui, ci în orice perioadă a anului. Orice prilej este bun pentru a oferi miere. Mierea este unul dintre ingredientele de bază în gătit și coacere, iar dacă doriți să gătiți fără zahăr, utilizați miere, deoarece este cel mai sănătos îndulcitor.  

Shopping Cart
0
  0
  Cosul tau
  Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
  Scroll to Top