Miere naturala de albine

Miere naturala 100% 

Mierea naturala Aurum este produsa 100 % in Romania fiind selectata de specialistii nostri pe baza unor criterii stricte de calitate si igiena. Tehnologia folosita este automatizata, permitand ca procesul de omogenizare si imbuteliere sa fie perfect controlat, produsul final pastrand intreaga bogatie pe care harnicele albine ne-o daruiesc. Laboratorul de analize propriu asigura igiena si securitatea alimentara, cat si al proprietatilor nutritive ale produselor Aurum.

 

Cele mai multe albine adună doar polen sau nectar. Pe măsură ce nectarul este colectat din floare, substanța este stocată în stomacul special de miere al albinei, gata să fie transferat la albinele de miere din stup. Dacă îi este foame, albina deschide o supapă în „sacul” nectar și o parte din sarcina utilă trece prin stomacul ei pentru a fi transformată în energie pentru propriile nevoi.

 

Albina este o mașină de zbor minunată. Ea poate purta o sarcină utilă de nectar sau polen aproape de propria greutate. Gândiți-vă că până chiar și aeronave cu designul cel mai avansat pot decola cu o încărcătură de un sfert din greutatea proprie și veți aprecia miracolul albinelor care pot rămâne în aer cu o astfel de încărcătură.

 

Când sacii de nectar al albinelor sunt plini, acestea se întorc la stup. Nectarul este livrat la una dintre albinele din interior și apoi este trecut din “gura-în-gură” de la albine la albine până când conținutul său de umiditate este redus de la aproximativ 70% la 20%. Acest proces transformă nectarul în miere. Uneori, nectarul este stocat imediat în celulele din fagure înainte de operația de “gură-la-gură” deoarece unele evaporări de materie sunt cauzate de temperatura de 32,5 ° C din interiorul stupului.

 

În cele din urmă, mierea este plasată în celulele de depozitare și acoperită cu ceară de albine, pregătită pentru sosirea albinelor nou-născute. Polenul este amestecat cu nectar pentru a face „pâine de albine” și este utilizat ca hrană pentru larve. O albină nou-născută are nevoie de aliment bogat în proteine ​​pentru a ajuta comunitatea albinelor să înflorească.

 

Înainte de a reveni la floare din nou pentru mai mult polen, albina piaptănă, curăță și se îngrijește de ea însăși pentru a putea lucra mai eficient. De-a lungul ciclului său de viață, albina va zbura și lucra neobosit în colectarea polenului, aducându-l înapoi la stup, curățându-se, apoi plecând pentru mai mult polen.

 

Albinele căutătoare încep de la stup și caută petece de flori înflorite începând de la vârsta de trei săptămâni. Având în vedere că trăiesc doar șase sau șapte săptămâni, au mult de lucru și puțin timp în care să o facă.

 

În același timp, un stup poate conține foarte multe albine, iar zborul lor este zgomotos și se aude de la distanță. Este nevoie de 300 de albine care lucrează în jur de trei săptămâni pentru a aduna 450 g de miere. În medie, un stup conține 40.000 de albine.

 

Miere naturala, miere de albine
Miere naturala, miere de albine romaneasca.
Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top