Mierea naturală nu ar trebui să vă lipsească de pe masă și din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural. Pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este să o procurați din surse sigure. În general, în magazine aveți șanse mari să cumpărați miere contrafăcută. Mierea a fost folosită de nenumărate culturi din întreaga lume în ultimii 2.500 de ani. Numeroasele beneficii pentru sănătate ale mierei au făcut-o un element important al medicamentelor tradiționale, cum ar fi tratamentele ayurvedice.
Cercetătorii studiază beneficiile sale în legătură cu medicina modernă, în special în vindecarea rănilor. De ce este mierea atât de populară? Cel mai probabil, este ușurința cu care poate fi consumată. Se poate mânca direct, se pune pe pâine, se amestecă cu sucuri sau orice băutură în loc de zahăr sau se amestecă cu apă caldă, suc de lămâie, scorțișoară și alte plante pentru a face un medicament. Este savurată de toți datorită gustului său, are beneficii pentru sănătate, este utilă și versatilă.
Lăptișorul de matcă. 8 beneficii pentru sănătate ale lăptișorului de matcă
Mierea este un indulcitor sănătos
Poate fi folosit ca un substitut pentru zahăr în multe alimente și băuturi.
Aceasta conține aproximativ 69% glucoză și fructoză, permițându-i să fie utilizată ca un îndulcitor mult mai sănătos decât zahărul normal.
Mierea ajută la slăbit
Deși are mai multe calorii decât zahărul consumat cu apă caldă, mierea ajută la digerarea grăsimii stocate în organism.
În mod similar, mierea cu suc de lămâie sau scorțișoară ajută la reducerea greutății.
Mierea imbunătățește energia
Mierea conține aproximativ 64 de calorii per lingură.
Prin urmare, este folosită de mulți oameni ca sursă de energie. O lingură de zahăr vă va oferi aproximativ 15 calorii.
Carbohidrații din acesta pot fi transformați cu ușurință în glucoză, deoarece este foarte simplu pentru corp să digere această substanță pură și naturală.
Cea mai sigură metodă să testezi puritatea mierii
Miera imbunătățește performanța sportivă
Cercetările recente au arătat că mierea este un excelent ajutor ergogen și ajută la sporirea performanțelor sportivilor.
Este o modalitate excelentă de a menține nivelul de zahăr din sânge, de a recupera mușchii și de a restabili glicogenul după un antrenament, precum și de a regla cantitatea de insulină din organism.
Mierea este bogată în vitamine și minerale
Acesta conține o varietate de vitamine și minerale. Tipul de vitamine și minerale și cantitatea lor depinde de tipul de flori folosite pentru apicultură.
În mod obișnuit, mierea conține vitamina C, calciu și fier. Dacă verificați conținutul de vitamine și minerale în zahăr obișnuit din orice altă sursă, îl veți găsi complet nesemnificativ.
Mierea are proprietăți antiseptice
Are proprietăți antibacteriene și antifungice, deci este adesea folosită ca antiseptic natural în medicamentele tradiționale.
Mierea are proprietăți antioxidante
Acesta conține nutraceuticale, care sunt foarte eficiente pentru îndepărtarea radicalilor liberi din organism.
Ca urmare, imunitatea organismului nostru este îmbunătățită împotriva multor boli, chiar și potențial letale cum ar fi cancerul sau bolile de inimă.
Mierea ingrijește pielea
Laptele și mierea sunt adesea servite împreună, deoarece ambele ingrediente ajută pielea să fie sănătoasă și frumoasă.
Consumul acestei combinații în fiecare dimineață este o practică obișnuită în multe țări, tocmai din acest motiv. Spală-ți tenul cu miere naturală. Folosește această rețetă de demachiant cu miere
Mierea grăbește vindecarea rănilor
Cercetări semnificative se desfășoară pentru a studia beneficiile sale în tratarea rănilor, iar Standardul Nursing explică unele dintre aceste beneficii în managementul ranilor din document.
Mierea are proprietăți antimicrobiene.
Ajută la promovarea debridării autolitice. Deodorizează rănile urâte. Ea accelerează procesul de vindecare prin stimularea țesuturilor rănite. Ajută la inițierea procesului de vindecare în răni latente. De asemenea, ajută la promovarea vindecării rănilor umede. Aceste puteri vindecătoare nu sunt supraestimate.
De ce este mierea atât de bună și sănătoasă
Nu toată mierea este creată în mod egal, astfel încât calitatea este diferită. Atât prețul, cât și beneficiile pentru sănătate ale mierii depind de calitatea acesteia. A devenit foarte important pentru producători și consumatori să înțeleagă diferiții factori care afectează calitatea mierii. Unii dintre acești factori includ tipul de flori utilizate în formarea fagurilor, procesul de amestecare, condițiile de depozitare, temperatura încălzirii și multe altele.
Amestecarea mierii:
S-a descoperit că mierea naturală poliflorală (obținută din mai multe flori) oferă mai multe beneficii decât monoflora. Prin urmare, multe companii vând miere amestecată deoarece oferă avantajele unui soi și, prin urmare, sunt considerate a fi mai sănătoase decât mierea neamestecată.
Depozitarea mierii
Când este stocată pentru o lungă durată, devine mai închisă în culoare. Pierde unele dintre proprietățile sale și poate, de asemenea, să fermenteze dacă conținutul de apă este prea mare. Prin urmare, ar trebui să se evite depozitarea prelungită, în timp ce mierea recoltată ar trebui să fie preferata.
Încălzirea mierii:
Mierea naturală încălzită duce la schimbări drastice în compoziția sa chimică. Ca urmare, încălzirea la temperaturi ridicate reduce mult din beneficii. Nu puneți niciodată miere în ceai sau lapte fierbinte. Deși materiile prime, prin definiție, înseamnă mai puțină prelucrare (și fără încălzire), mierea organică este pregătită utilizând metode de producție ecologice și standarde de procesare stricte, în care încălzirea la temperaturi ridicate nu este permisă.
S-ar putea sa te intereseze:
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca medicament. Mierea este foarte bogata in compusi vegetali benefici si ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Mierea este deosebit de sanatoasa atunci cand este folosita in locul zaharului rafinat, acesta este compus din 100% calorii…
Citeste »
Ce sunt albinele? Albinele sunt insecte zburătoare și rude apropiate ale viespilor și furnicilor. Se găsesc pe fiecare continent de pe pământ, cu excepția Antarcticii. Albinele de toate soiurile trăiesc pentru nectar și polen.
Citeste »
Mierea de albine este adesea lăudată pentru proprietățile sale terapeutice și beneficiile pentru sănătate, dar ceea ce găsim pe rafturile supermarketurilor din România este adesea departe de acest ideal. Produsele care ajung în magazinele mari sunt, de cele mai multe ori, supuse unor procese de prelucrare intensivă care le degradează…
Citeste »
Mierea naturala Aurum este produsa 100 % in Romania fiind selectata de specialistii nostri pe baza unor criterii stricte de calitate si igiena. Tehnologia folosita este automatizata, permitand ca procesul de omogenizare si imbuteliere sa fie perfect controlat, produsul final pastrand intreaga bogatie pe care harnicele albine ne-o daruiesc. Laboratorul…
Citeste »
Acum de sarbatori toata lumea isi doreste o masa festiva plina de bunatati. Anul acesta pentru masa de Craciun, Aurum Noble Honey iti recomanda o reteta mai deosebita, diferita de cele traditionale dar usora si delicioasa: am inlocuit clasicul porc cu o pulpa de curcan, care pe cat este de…
Citeste »
Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți…
Citeste »
Albușul se bate spumă tare cu sarea și sucul de lămâie. Sucul de lămâie ajută albușul să să rămână tare și pufos. Gălbenușurile se amestecă împreună cu untul topit si esența de vanilie, apoi se adaugă laptele și făina amestecată cu praful de copt. Omogenizăm totul încet cu o spatulă…
Citeste »
Care sunt beneficiile ale consumului de miere de albine pentru sănătate? Mierea este un îndulcitor natural și sănătos folosit de secole. Nu doar ca este gustos, dar vine și cu o serie de beneficii pentru sănătate. De asemenea, este mai sănătos decât alți îndulcitori, cum ar fi zahărul. Când albinele…
Citeste »
Exista o vorba: ”In casa fiecarui om trebuie sa existe un borcan de miere.” Este bine cunoscut faptul ca mierea este folosita mai ales pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Poate sa inlocuiasca zaharul, fiind indulcitor natural, dar este si antibacteriana si…
Citeste »
Cadoul perfect de Craciun. În întâmpinarea sarbatorilor de iarna, echipa noastră a pregătit 3 tipuri de pachete cadou, conținând miere și produse pe bază de miere, rețete proprii, realizate cu drag și preocupare pentru calitate. Ingredientele sunt 100% naturale, dorind a furniza un produs sănătos, hrănitor, o evadare din spectrul…
Citeste »
Astazi va propunem o reteta simpla dar deosebita : o salata mai exotica, un amestec delicios de sarat cu dulce si aromat. Un amestec inedit de proaspat si verde cu prajit si crocant. Ingrediente: rucola, capsuni, bacon, branza cu mucegai, nuci, miere de albine Aurum, otet balsamic, ulei din seminte…
Citeste »
Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine pentru sănătate Mierea poate fi supusă, de asemenea, fermentației. Dacă conținutul de apă este ridicat (peste 19%), șansele de a deveni fermentate sunt ridicate. Puteți măsura conținutul de apă utilizând un refractometru. Mai mult, mierea naturală care curge liber conține fie un conținut mai…
Citeste »
Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Conform statisticilor, producția anuală…
Citeste »
Este important sӑ faci cadouri frumoase persoanelor dragi ție sau celor care ȋți sunt alӑturi ȋn diverse arii ale vieții tale. Astfel, este posibil sӑ ȋți dorești sӑ faci cadouri speciale colaboratorilor tӑi, celor din sfera business sau celor care ȋși aniverseazӑ anumite reușite sau momente frumoase. Vei putea sӑ…
Citeste »
Plantele de pe camp s-au uscat, iar în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori Seceta loveste si in crescatorii de albine. Plantele de pe camp s-au uscat aproape toate si, in lipsa polenului, albinele sunt hranite de apicultori. Singura salvare este ajutorul acordat de stat, dar banii sunt foarte…
Citeste »
Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase alimente si este recunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Ii dedicam un articol complet si te invatam cum sa deosebesti mierea naturala de cea cu ingrediente sintetice. Mierea, un aliment si un remediu folosit de milenii Tipuri de…
Citeste »
In incercarea de a-i invata sa evite alimentele nesanatoase, parintii obisnuiesc sa le ofere copiilor produse naturale. Majoritatea dintre acestea prezinta proprietati medicinale, care joaca un rol important in cresterea si dezvoltarea micutilor. Exista un aliment plin de vitamine si minerale benefice pentru minori. In Romania, insa, productia sa risca…
Citeste »
Exista inca multe dezacorduri in legatura cu diferentele dintre miere si zahar. Multi oameni – chiar experti in nutritie – plaseaza cele doua alimente in aceeasi categorie. Dar mierea este foarte diferita. Desi este bogata in zaharuri si toata lumea se asteapta sa aiba acelasi impact ca zaharul, fascinant este…
Citeste »
Mierea de albine este cea mai sănătoasă sursă de zahăr concentrat Mierea de albine conţine vitamine, dar are calciu şi fosfor, două elemente esenţiale pentru viaţă. Aşadar, în loc să luaţi calciu de la farmacie, consumaţi o linguriţă de miere pe zi, în cazul în care nu suferiţi de diabet.…
Citeste »
Care sunt beneficiile mierii? Sunt adesea menționate proprietățile sale antibacteriene, antivirale, antifungice, antioxidante, curative și antiseptice. Care sunt virtuțile și limitele mierii asupra sănătății noastre? Care sunt beneficiile sale cosmetice și cum poate fi folosită în bucătărie? Explorăm împreună beneficiile mierii. Chiar dacă, după cum spunea Seneca, „mierea este amară…
Citeste »