Seceta afecteaza productia de miere

Plantele de pe camp s-au uscat, iar în lipsa polenului, albinele sunt hrănite de apicultori

Seceta loveste si in crescatorii de albine. Plantele de pe camp s-au uscat aproape toate si, in lipsa polenului, albinele sunt hranite de apicultori. Singura salvare este ajutorul acordat de stat, dar banii sunt foarte putini. Apicultorii avertizeaza ca daca nu va ploua in curand mierea romaneasca va fi putina si scumpa.

Nu multi apicultori se pot lauda ca au stors miere de salcam in 2022. Asta, pentru ca in judetul Timis mare parte a florilor de salcam au fost distruse de canicula. Apicultorii au dus stupii in alte zone din tara ca sa poata produce miere.

Spasa Spoianov, apicultor: Avand in vedere ca toate s-au scumpit, toate imputurile s-au scumpit aici, o sa simtim destul de bine palma asta.

Semne bune nu sunt nici pentru mierea poliflora.

Mihai Valusescu, jurnalist Digi24: Pana si simplele flori de camp s-au uscat, iar apicultorii trebuie sa hraneasca singuri albinele, ceea ce inseamna pentru ei costuri in plus.

Spasa Spoianov, apicultor: Baza proteica, polenul, o sa pice, eu ca apicultor, eu imi pregatesc turta mai ales pentru roiuri proiteice ca sa le ajut sa isi formeze corpul gras din august.

Petre Doda, presedinte Asociatia Crescatorilor de Albine, Timis: Fiecare apicultor investeste si cauta sa poata scoate si acel mic profit, de multe ori chiar munca apicultorului nu este retribuita, faci din placere.

Pentru ca la vecinii din Ungaria nu este seceta, deoarece ei isi iriga culturile, multi apicultori din Arad, spre exemplu, merg cu stupii pana la granita ca alibele sa polenizeze plantele din tara vecina.

Barbat: Dincolo este un lan foarte frumos de floarea soarelui, si la noi fiind atat de uscat, chiar daca avem floarea soarelui, nu exista polen in floare, si atunci apicultorii isi aduc aici pe frontiera albinele si albinele fac contrabanda, aduc miere din Ungaria.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top