In general meniul de Revelion nu contine atat de multe feluri de mancare precum cel de Craciun, este un meniu mai usor si mai special, cu feluri de mancare festive.
Daca inca nu v-ati decis ce sa pregatiti pentru masa de Revelion, ca sursa de inspiratie, indiferent daca v-ati saturat de retetele traditionale sau doar vreti o completare mai deosebita, noi va sugeram o retetea de creveti picanti. Crevetii sunt foarte nutritivi, au destul de putine calorii si sunt o sursa importanta de proteine si grasimi benefice, pe langa o varietate de vitamine si minerale
Ingrediente: 10-15 creveti decorticati, 1 lingurita miere de albine Aurum, unt pentru calit, ardei iute, un fir de usturoi, felii de lamaie, sare, piper macinat proaspat, patrunjel proaspat.
Cum se face:
Se iau crevetii decongelati si decorticati, se spala, se ususca intr-un servetel apoi se pun la calit intr-o tigaie cu putin unt topit. Se adauga zeama de lamaie, usturoiul sfaramat, cateva feliute de lamaie, ardei iute taiat in bucati mai mici sau mai mari dupa preferinta si se asezoneaza cu sare si piper macinat prospat dupa gust. La sfarsit adaugam si o lingurita de miere de albine Aurum. Dupa 5 minute se scot si se servesc fierbinti, cu sosul de unt ramas, zeama de lamaie si patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate, din miere Românească 100% naturală, cu un gust impecabil, cu puternice efecte antioxidante, antiseptice și antibacteriene. Aurum Noble Honey nu are doar miere de vanzare ci si mai multe mixuri gourmet, combinatii de miere de albine cu diferite ingrediente sanatoase cum ar fi : scortisoara, alune de padure, migdale.
S-ar putea sa te intereseze:
Cadouri de Sarbatori! În întâmpinarea sarbatorilor, echipa noastră a pregătit 3 tipuri de pachete cadou, conținând miere și produse pe bază de miere, rețete proprii, realizate cu drag și preocupare pentru calitate. Ingredientele sunt 100% naturale, dorind a furniza un produs sănătos, hrănitor, o evadare din spectrul dulciurilor comercializate în…
Citeste »
Astazi va propunem un preparat sanatos si delicios in acelasi timp: legume la cuptor cu miere si otet balsamic. Ingrediente: Morcovi, pastarnac radacina, patrunjel radacina, cartofi dulci, ardei, vinete, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, ulei de masline, miere de albine Aurum, otet balsamic, mustar Dijon, piper si sare.
Citeste »
Mixează-le cum vrei! 2 produse Crema dintre cele 3* 1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare Borcan 300 g 2. Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoara și sare de mare Borcan 300 g 3. Cremă de miere crudă…
Citeste »
Mierea naturala are o aroma specifica, ofera o senzatie fina cand este inghitita, se prelinge si prezinta impuritati naturale: polen, microparticule de ceara si uneori propolis. Din cauza preţului destul de crescut la noi în ţară, mierea naturala este, în multe cazuri, greu accesibilă, iar consumul este oricum redus, arată…
Citeste »
Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți…
Citeste »
Conținut: 1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare Borcan 150 g 2. Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoară și sare de mare Borcan 150 g 3. Cremă de miere crudă de tei și susan rumenit Borcan 150 g…
Citeste »
Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Conform statisticilor, producția anuală…
Citeste »
In perioada rece, dar si atunci cand trecem prin schimbari bruste de temperatura, sistemul nostru imunitar este pus la grea incercare. In cazul celor mici, imunitatea trebuie sa fie foarte puternica pentru ca organismul lor este inca in dezvoltare si poate intra in contact cu o multime de agenti nocivi…
Citeste »
Cadouri dulci de afaceri: ce zici de originalitate? Sărbătorile de sfârșit de an se apropie cu pași repezi și poate că ești în căutarea unui cadou de afaceri original pe care să-l oferi angajaților sau clienților tăi. Ciocolata? De Crăciun urmează să primească deja cutii întregi de ciocolata, să ne…
Citeste »
Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase alimente si este recunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Ii dedicam un articol complet si te invatam cum sa deosebesti mierea naturala de cea cu ingrediente sintetice. Mierea, un aliment si un remediu folosit de milenii Tipuri de…
Citeste »
Mierea este un îndulcitor natural, produs de albine din nectarul florilor. Este o sursă importantă de hrană pentru oameni, deoarece conține o varietate de nutrienți și minerale. Mierea este, de asemenea, folosită în multe alte industrii, cum ar fi cosmeticele, farmaceutice și producția de alimente. De fapt, a fost cunoscută…
Citeste »
Exista o vorba: ”In casa fiecarui om trebuie sa existe un borcan de miere.” Este bine cunoscut faptul ca mierea este folosita mai ales pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Poate sa inlocuiasca zaharul, fiind indulcitor natural, dar este si antibacteriana si…
Citeste »
Pentru a asigura securitatea alimentara a produselor Aurum, am aplicat cea mai stricta procedura recomandata de Centrul pentru Prevenire si Controlul Bolilor (CDC) din SUA, privind dezinfectarea suprafetelor, date fiind recomandarile OMS, raportate la constatarile privind comportamentul si raspandirea noului virus. Astfel, noul virus se raspandeste de la persoana la…
Citeste »
Acum de sarbatori toata lumea isi doreste o masa festiva plina de bunatati. Anul acesta pentru masa de Craciun, Aurum Noble Honey iti recomanda o reteta mai deosebita, diferita de cele traditionale dar usora si delicioasa: am inlocuit clasicul porc cu o pulpa de curcan, care pe cat este de…
Citeste »
Mierea de albine si migdalele sunt doua dintre cele mai sanatoase alimente pe care le putem consuma, datorita proprietatilor acestora incredibile. Atunci cand sunt combinate impreuna, mierea naturala Romaneasca si migdalele ne pot imbunatati sanatatea in diverse moduri, inclusiv prin cresterea in mod natural a energiei. Iata cateva dintre avantajele uimitoare pentru…
Citeste »
Producerea mierii Producerea mierii de către albine este un proces complex de transformare a materiei prime în miere, începând cu recoltarea și terminându-se cu căpăcirea celulelor din faguri. Albinele lucrătoare recoltează nectarul sau mana cu ajutorul aparatului bucal (trompa) și le înmagazinează un timp în gușă, unde sunt amestecate cu…
Citeste »
Cand mancam miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite in sange si ajung intai in ficat. Acolo, sunt extrase particulele de fructoza, transformate in glucoza si ascunse in depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activeaza totodata mecanismele care atrag si mai multa glucoza in ficat. Asta inseamna ca depozitele de glicogen…
Citeste »
Noua Lege a Apiculturii a fost votată în Parlament chiar de Ziua Mondială a Albinelor! Deputaţii au dat astăzi, miercuri – 20 mai, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr. 383/2013, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul prevenirii comerţului cu miere şi produse apicole…
Citeste »
Mierea de albine nu are doar calități nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are și o acțiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecțiunilor digestive, cât și în afecțiunile hepatobiliare, cardiovasculare, respiratorii şi afecţiuni ale sistemului nervos, în bolile de nutriție și cele infecțioase, în afecțiunile sanguine…
Citeste »
Care sunt calitӑțile mierii de albine și ce anume o face specialӑ? Mierea este unul dintre alimentele cele mai cunoscute și apreciate ȋncӑ din vechime. Este un aliment produs de cӑtre albine și are diverse arome ȋn funcție de florile implicate sau de zonele geografice din care provine. Mierea este…
Citeste »