Cadourile cu miere si beneficiile acesteia

Care sunt beneficiile mierii?

Sunt adesea menționate proprietățile sale antibacteriene, antivirale, antifungice, antioxidante, curative și antiseptice. Care sunt virtuțile și limitele mierii asupra sănătății noastre? Care sunt beneficiile sale cosmetice și cum poate fi folosită în bucătărie?

Explorăm împreună beneficiile mierii. Chiar dacă, după cum spunea Seneca, „mierea este amară pentru bolnav”, vom vedea care sunt beneficiile ei reale asupra bunăstării noastre. Vom încerca să vedem mai clar subliniind limitele tuturor beneficiilor sale. În plus, să oferi un cadou dulce cu miere ar putea fi o supriză pentru oricine.

Miere, un produs unic

Mierea este o substanță siropoasă și dulce, de culoarea chihlimbarului, făcută de albine cu nectarul florilor. Este produsă prin transformarea produselor vegetale de către enzimele conținute în corpul albinelor. Se spune că este un elixir de fabricație animală, dar de origine vegetală. Mierea este cu siguranță ultimul aliment neprocesat care poate fi utilizat direct de om.

Toate acestea îl fac deja un produs excepțional…

Apicultorii insistă asupra beneficiilor dietetice ale mierii. Este un aliment foarte energetic. Există oligoelemente foarte diverse , dar mai ales foarte rare în miere, precum magneziu, bariu, seleniu. Iar alimentația noastră de astăzi este adesea deficitară în aceste oligoelemente -elemente.

Catherine Lacrosnière, medic nutriționist, adaugă că pentru persoanele care suferă de diabet, mierea poate fi o alternativă bună la zahăr , atâta timp cât este consumată cu moderație, deoarece mierea echilibrează mai ușor glicemia în comparație cu zaharoza.

Cu toate acestea, nutriționiștii ne amintesc că mierea rămâne un aliment bogat în carbohidrați. Aceștia reprezintă aproximativ 80% din masa mierii. Valoarea energetică a 100 de grame de miere este de 300 de calorii. Nu poți consuma prea mult pentru că altfel riști diverse efecte secundare.

Însă, chiar dacă există riscuri atunci când consumi în exces miere, acestea sunt minime în comparație cu zaharoza sau alte alimente. Pentru a ajunge acolo, ar trebui să consumi 1 kg pe zi.

În cosmetică

Mierea are multe proprietăți. Este antibacteriană, antivirală, antifungică, antioxidantă, vindecătoare, antiseptică etc. Acest lucru se explică în special prin prezența peptidelor antimicrobiene. Acestea sunt apărări fine care, prin urmare, vor ataca direct bacteriile care reprezintă o problemă.

Trebuie să știi că un campion al vindecării, este mierea de salcâm. Totuși, în medicină, mierea pe care o folosim este așa-numita miere medicală. Aceasta este miere care a fost selectată, verificată, sterilizată și ambalată pentru aplicațiile sale.

De asemenea, gluconolactona este produsă în mod natural în miere. Este un produs care are proprietăți hidratante, calmante și anti-îmbătrânire, care se folosește și în produsele cosmetice pe care le cumperi din magazine.

Rețeta pentru o mască de față hrănitoare

Ingrediente:

  • Miere de salcâm

  • Ulei de măsline sau de migdale dulci

Amestecă cele două ingrediente în mod egal. Textura ar trebui să fie destul de lipicioasă. Aplică pe piele după curățare. Lasă să acționeze 10 până la 15 minute. Clătește cu apă călduță.

 

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top