Care sunt beneficiile mierii?
Sunt adesea menționate proprietățile sale antibacteriene, antivirale, antifungice, antioxidante, curative și antiseptice. Care sunt virtuțile și limitele mierii asupra sănătății noastre? Care sunt beneficiile sale cosmetice și cum poate fi folosită în bucătărie?
Explorăm împreună beneficiile mierii. Chiar dacă, după cum spunea Seneca, „mierea este amară pentru bolnav”, vom vedea care sunt beneficiile ei reale asupra bunăstării noastre. Vom încerca să vedem mai clar subliniind limitele tuturor beneficiilor sale. În plus, să oferi un cadou dulce cu miere ar putea fi o supriză pentru oricine.
Miere, un produs unic
Mierea este o substanță siropoasă și dulce, de culoarea chihlimbarului, făcută de albine cu nectarul florilor. Este produsă prin transformarea produselor vegetale de către enzimele conținute în corpul albinelor. Se spune că este un elixir de fabricație animală, dar de origine vegetală. Mierea este cu siguranță ultimul aliment neprocesat care poate fi utilizat direct de om.
Toate acestea îl fac deja un produs excepțional…
Apicultorii insistă asupra beneficiilor dietetice ale mierii. Este un aliment foarte energetic. Există oligoelemente foarte diverse , dar mai ales foarte rare în miere, precum magneziu, bariu, seleniu. Iar alimentația noastră de astăzi este adesea deficitară în aceste oligoelemente -elemente.
Catherine Lacrosnière, medic nutriționist, adaugă că pentru persoanele care suferă de diabet, mierea poate fi o alternativă bună la zahăr , atâta timp cât este consumată cu moderație, deoarece mierea echilibrează mai ușor glicemia în comparație cu zaharoza.
Cu toate acestea, nutriționiștii ne amintesc că mierea rămâne un aliment bogat în carbohidrați. Aceștia reprezintă aproximativ 80% din masa mierii. Valoarea energetică a 100 de grame de miere este de 300 de calorii. Nu poți consuma prea mult pentru că altfel riști diverse efecte secundare.
Însă, chiar dacă există riscuri atunci când consumi în exces miere, acestea sunt minime în comparație cu zaharoza sau alte alimente. Pentru a ajunge acolo, ar trebui să consumi 1 kg pe zi.
În cosmetică
Mierea are multe proprietăți. Este antibacteriană, antivirală, antifungică, antioxidantă, vindecătoare, antiseptică etc. Acest lucru se explică în special prin prezența peptidelor antimicrobiene. Acestea sunt apărări fine care, prin urmare, vor ataca direct bacteriile care reprezintă o problemă.
Trebuie să știi că un campion al vindecării, este mierea de salcâm. Totuși, în medicină, mierea pe care o folosim este așa-numita miere medicală. Aceasta este miere care a fost selectată, verificată, sterilizată și ambalată pentru aplicațiile sale.
De asemenea, gluconolactona este produsă în mod natural în miere. Este un produs care are proprietăți hidratante, calmante și anti-îmbătrânire, care se folosește și în produsele cosmetice pe care le cumperi din magazine.
Rețeta pentru o mască de față hrănitoare
Ingrediente:
-
Miere de salcâm
-
Ulei de măsline sau de migdale dulci
Amestecă cele două ingrediente în mod egal. Textura ar trebui să fie destul de lipicioasă. Aplică pe piele după curățare. Lasă să acționeze 10 până la 15 minute. Clătește cu apă călduță.
S-ar putea sa te intereseze:
Cadouri cu miere de albine pentru diferite ocazii Mierea este un îndulcitor natural, produs de albine din nectarul florilor. Este o sursă importantă de hrană pentru oameni, deoarece conține o varietate de nutrienți și minerale. Mierea este, de asemenea, folosită în multe alte industrii, cum ar fi cosmeticele, farmaceutice și…
Citeste »
Mierea de albine este o alternativă bună pentru cei care au alergii sau preferă zaharurile naturale. Este, așadar, un îndulcitor natural și sănătos, având multe utilizări și beneficii. Poate fi folosit ca aliment sănătos, în smoothie-uri, ceai sau cafea, în deserturi și, de asemenea, pentru a fi oferită cadou. Unii…
Citeste »
Care sunt calitӑțile mierii de albine și ce anume o face specialӑ? Mierea este unul dintre alimentele cele mai cunoscute și apreciate ȋncӑ din vechime. Este un aliment produs de cӑtre albine și are diverse arome ȋn funcție de florile implicate sau de zonele geografice din care provine. Mierea este…
Citeste »
Mierea este un aliment care nu trebuie sa lipseasca din bucataria voastra. Fiind potrivita atat pentru adulti, cat si pentru cei mici, consumul de miere poate aduce o multime de avantaje in organism. Cu toate acestea, trebuie sa stim cand si in ce cantitate sa consumam acest aliment pentru a…
Citeste »
Exista o vorba: ”In casa fiecarui om trebuie sa existe un borcan de miere.” Este bine cunoscut faptul ca mierea este folosita mai ales pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii, atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Poate sa inlocuiasca zaharul, fiind indulcitor natural, dar este si antibacteriana si…
Citeste »
In perioada rece, dar si atunci cand trecem prin schimbari bruste de temperatura, sistemul nostru imunitar este pus la grea incercare. In cazul celor mici, imunitatea trebuie sa fie foarte puternica pentru ca organismul lor este inca in dezvoltare si poate intra in contact cu o multime de agenti nocivi…
Citeste »
Mierea de albine si migdalele sunt doua dintre cele mai sanatoase alimente pe care le putem consuma, datorita proprietatilor acestora incredibile. Atunci cand sunt combinate impreuna, mierea naturala Romaneasca si migdalele ne pot imbunatati sanatatea in diverse moduri, inclusiv prin cresterea in mod natural a energiei. Iata cateva dintre avantajele uimitoare pentru…
Citeste »
Chiar daca afara nu este ger vinul fiert ramane bautura preferata a sezonului. Vinul fiert este antiseptic, incalzeste, scade febra si grabeste vindecarea in caz raceala. In plus, reduce inflamatiile, este nutritiv si revigorant, creste pofta de mancare, fiind ideal in anemii si epuizare fizica sau psihica. Pentru fiert se…
Citeste »
Mierea este un aliment versatil și sănătos pentru copii și adulți. Mierea poate fi introdusă în dieta unui copil după vârsta de un an. Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural uimitor, mierea are multe beneficii care nu sunt atât de cunoscute de toată lumea. Mierea reprezintă un remediu…
Citeste »
In general meniul de Revelion nu contine atat de multe feluri de mancare precum cel de Craciun, este un meniu mai usor si mai special, cu feluri de mancare festive. Daca inca nu v-ati decis ce sa pregatiti pentru masa de Revelion, ca sursa de inspiratie, indiferent daca v-ati saturat…
Citeste »
Mierea de albine este cea mai sănătoasă sursă de zahăr concentrat Mierea de albine conţine vitamine, dar are calciu şi fosfor, două elemente esenţiale pentru viaţă. Aşadar, în loc să luaţi calciu de la farmacie, consumaţi o linguriţă de miere pe zi, în cazul în care nu suferiţi de diabet.…
Citeste »
Pe măsură ce zilele trec, mulți dintre noi ne dăm seama că menținerea obiectivelor de sănătate poate deveni o provocare. Fie că este vorba despre lipsa de timp pentru exerciții fizice sau dificultatea de a găti alimente sănătoase, adesea simțim că nu reușim să ne atingem țintele. Dar ce ar…
Citeste »
Astazi va propunem un preparat sanatos si delicios in acelasi timp: legume la cuptor cu miere si otet balsamic. Ingrediente: Morcovi, pastarnac radacina, patrunjel radacina, cartofi dulci, ardei, vinete, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, ulei de masline, miere de albine Aurum, otet balsamic, mustar Dijon, piper si sare.
Citeste »
Beneficiile mierii: dulce si sanatoasa, fara zahar! Folosita de milenii in ajutorul sanatatii si frumusetii, mierea este un adevarat remediu naturist cu nenumarate calitati nutritionale. Fie ca-ti place sa o mananci la micul dejun, fie ca o folosesti pe post de indulcitor, mierea contine o serie de substante benefice pentru…
Citeste »
După proveniență: – miere de flori, (florală), provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere, – miere de mană, (extraflorală), provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori; poate fi de origine animală sau vegetala. După speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul: – miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte),…
Citeste »
Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți…
Citeste »
Pachetul contine: 1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare Borcan 150 g 2. Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoara și sare de mare Borcan 150 g 3. Cremă de miere crudă de tei și susan rumenit Borcan 150…
Citeste »
Cadouri de Sarbatori! În întâmpinarea sarbatorilor, echipa noastră a pregătit 3 tipuri de pachete cadou, conținând miere și produse pe bază de miere, rețete proprii, realizate cu drag și preocupare pentru calitate. Ingredientele sunt 100% naturale, dorind a furniza un produs sănătos, hrănitor, o evadare din spectrul dulciurilor comercializate în…
Citeste »
Week-endul trecut am participat la expoziția cu degustare de produse tradiționale de la Crowne Plaza Bucharest. Va invitam sa vedeti in cateva imagini cum a fost atmosfera de sarbatoare si produsele noastre perfecte pentru cadoul de Craciun! Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate,…
Citeste »
3 motive pentru a oferi miere invitaților la nuntă Pregătirile pentru nunta sunt deja avansate: sala este rezervată, cateringul găsit, s-a discutat problema temei… Următorul pas: cadourile invitaților! Aurum Noble Honey are o mică idee – originală și delicioasă – să îți ofere. Dar mai presus de toate există 3…
Citeste »