Care sunt cele mai potrivite cadouri pentru Anul Nou?
Odată ce pășim în luna decembrie, gândurile ni se îndreaptă spre căutarea de cadouri pentru cei dragi. Dintre atâtea opțiuni existente pe piață, ne poate fi greu să alegem, dar cu toate acestea, în articolul de față vom menționa ce idei de daruri sunt cele mai potrivite pentru a fi oferite de Anul Nou, dar și de Crăciun.
Obiectele decorative pot fi o idee de cadou, nu în mod special cele cu motive de Crăciun, ci elementele care pot fi utilizate pe durata întregului an. În acest sens, putem alege lumânări cu parfumuri interesante, suporturi pentru acestea, diferite led-uri. Tot în această categorie sunt incluse și figurinele specifice de Crăciun, precum reni, spiriduși.
Cadouri cu miere
Mierea, deși este un aliment des regăsit în casele românilor, nu este îndeajuns mediatizată. Din păcate, reclamele abundă în suplimente alimentare pentru întărirea imunității, ceea ce îndeamnă oamenii să le și achiziționeze. Bineînțeles, alegerea ne aparține fiecăruia dintre noi, dar de ce să nu apelăm la miere, care este un superaliment, bogat în nutrienți? Pentru o idee mai clară asupra conținutului mierii, iată câteva elemente incluse în componența acesteiaꓽ
-
Proteine
-
Fibre
-
Carbohidrați
-
Calciu
-
Fier
-
Magneziu
-
Fosfor
-
Potasiu
-
Vitamina B6
-
Vitamina B2
-
Vitamina C
-
Cupru
-
Seleniu
-
Zinc
-
Sodiu
Pachetele cu miere sunt formate din diferite soiuri de miere, alune de pădure, scorțișoară, spirulină, fiecare având la rândul lor beneficii pentru organism. Un avantaj al acestor tipuri de cadouri este faptul că pot fi oferite tuturor categoriilor de vârstă, exceptând copiii ce nu au împlinit încă 2 ani.
Deși mierea este prezentă pe rafturile multor supermarketuri, ideal și recomandat este să o achiziționăm din surse sigure, precum micii antreprenori sau negustori. Cristalizarea mierii, cunoscută și sub denumirea de ”zaharisire” este dovada faptului că mierea este una naturală, fără adaosuri de substanțe dăunătoare.
De asemenea, dacă avem miere în stare lichidă, acest fapt nu trebuie neapărat să însemne faptul că avem un produs deloc sănătos. Solidifcarea mierii are loc, de regulă, la scurt timp după ce a fost extrasă de către apicultori. La polul opus, mierea în stare lichidă se poate obține dacă o lăsăm în apă caldă ori în apropiere de alte surse de căldură. Atenție, însă! Mierea nu trebuie adăugată în lichide fierbinți, precum ceaiuri, cafea, deoarece își va diminua proprietățile.
Cum putem consuma mierea?
Zilnic se poate administra câte o linguriță de miere, însă consumul acesteia trebuie să se facă moderat, iar specialiștii recomandă să nu depășim 50 g zilnic. Deși are o mulțime de proprietăți și beneficii, este bine să fim moderați în ceea ce privește consumul zilnic. Mierea se poate adăuga în orice preparate, fie sărate sau dulci, putând fi înlocuită cu zahărul, despre care știm faptul că dăunează extrem de mult.
Prezența anumitor afecțiuni ne va îndemna să ne consultăm cu medicul specialist, pentru ca acesta să ne ofere undă verde în consumul de miere. Un aspect important de remarcat este că mierea nu se administrează copiilor mai mici de 1 an, deși unele persoane susțin că este interzisă până la vârsta de 2 ani.
S-ar putea sa te intereseze:
Cum se formeaza mierea de albine poliflora? Mierea de albine poliflora se formeaza începand cu nectarul din flori colectat de albine impartit în zaharuri simple stocate în fagure. Proiectarea fagurelui și ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, creând miere lichidă dulce.
Citeste »
Oferirea unui cadou dulce colaboratorilor tăi este o idee bună? Fie cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an, a unui seminar sau a unui eveniment specific companiei (cum ar fi o zi de naștere, o mutare, o nouă campanie de produs sau serviciu etc.), a oferi un mic cadou colaboratorilor…
Citeste »
Miere pentru indice glicemic scazut si digestie buna. O intrebare des intalnita: „Cu ce este mai bine să ne îndulcim: zahăr sau miere de albine?”. Marile diferenţe se fac la digestie şi la indicele glicemic. Ambele furnizează organismului un număr mare de calorii deoarece şi mierea şi zahărul reprezintă o…
Citeste »
Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra. Copiii pot incepe sa o consume dupa varsta de un an. Ea poate fi servita alaturi de biscuiti sau ca desert, in combinatii cu diferite alte alimente dulci sau cereale. Totusi, este foarte important…
Citeste »
1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare ambalaj 150 g – 24,00 Lei (TVA inclus) ambalaj 300 g – 39,00 Lei (TVA inclus) 2.Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoara și sare de mare ambalaj 150 g – 24,00…
Citeste »
Cand mancam miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite in sange si ajung intai in ficat. Acolo, sunt extrase particulele de fructoza, transformate in glucoza si ascunse in depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activeaza totodata mecanismele care atrag si mai multa glucoza in ficat. Asta inseamna ca depozitele de glicogen…
Citeste »
Din timpuri stravechi s-a crezut ca mierea are proprietati vindecatoare, chiar mistice si, desi nucleul oamenilor de stiinta a fost sceptic in privinta puterilor ei miraculoase, in ultimii ani importante studii stiintifice au inceput sa-i ateste calitatile. Eu sunt fascinat de miere si, dupa ani de cercetari, sunt convins ca…
Citeste »
Cadourile cu miere de albine, cele mai dulci și sănătoase surprize Bine ați venit în casa bunătăților cu miere de albine! La Aurum Noble Honey știm cât de importante sunt albinele pentru ecosistemul pământului nostru, așa că suntem foarte atenți la modul în care producem cadouri cu miere albine. Oferiți…
Citeste »
Beneficii surprinzătoare ale mierii de albine pentru sănătate Mierea poate fi supusă, de asemenea, fermentației. Dacă conținutul de apă este ridicat (peste 19%), șansele de a deveni fermentate sunt ridicate. Puteți măsura conținutul de apă utilizând un refractometru. Mai mult, mierea naturală care curge liber conține fie un conținut mai…
Citeste »
Noua Lege a Apiculturii a fost votată în Parlament chiar de Ziua Mondială a Albinelor! Deputaţii au dat astăzi, miercuri – 20 mai, vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii apiculturii nr. 383/2013, cu modificările şi completările ulterioare, în scopul prevenirii comerţului cu miere şi produse apicole…
Citeste »
Miere de albine cu spirulina ,,Spirulina este o alga albastra-verde și se considera a fi una dintre cele mai vechi forme de viata de pe Pamant. Este un superaliment datorita continutului sau nutritional excelent si a beneficiilor sale pentru sanatate. Spirulina are un continut ridicat de proteine si vitamine, ceea ce o face…
Citeste »
Un cadou aduce intotdeauna un zambet pe chipul celor dragi, iar ocaziile deosebite aduc cu ele intrebarile „Ai idee ce sa cumpar pentru el/ea?” sau „Oare o sa ii placa?”. Aurum Noble Honey aduce prin cadourile de Craciun ceva dulce dar si ceva in plus, acestea fiind concepute sa iti…
Citeste »
"E vremea micilor producători care ne încântă cu legume proaspete, muştar, lactate, pâini cu maia, bere sau miere. Nu este uşor să ai afacere mică, iar provocările şi situaţiile neprevăzute sunt la tot pasul." Asa incepe sectiunea Aurum Noble Honey din revista CASA ȘI GRĂDINA - Primăvară 2020. In aceasta…
Citeste »
Ce sunt albinele? Albinele sunt insecte zburătoare și rude apropiate ale viespilor și furnicilor. Se găsesc pe fiecare continent de pe pământ, cu excepția Antarcticii. Albinele de toate soiurile trăiesc pentru nectar și polen.
Citeste »
Week-endul trecut am participat la expoziția cu degustare de produse tradiționale de la Crowne Plaza Bucharest. Va invitam sa vedeti in cateva imagini cum a fost atmosfera de sarbatoare si produsele noastre perfecte pentru cadoul de Craciun! Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate,…
Citeste »
Conținut: 1. Cremă de miere crudă polifloră, alune de pădure rumenite, pudră de roșcove și sare de mare Borcan 150 g 2. Cremă de miere crudă polifloră, migdale rumenite, scorțișoară și sare de mare Borcan 150 g 3. Cremă de miere crudă de tei și susan rumenit Borcan 150 g…
Citeste »
Mierea de albine este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai sănătoase alimente dulci ce oferă numeroase beneficii organismului. Merea de albine nu este doar apreciată pentru aportul benefic pe care îl aduce sănătății, cât și pentru faptul că s-a dovedit a fi un remediu în unele afecțiuni. Pe lângă…
Citeste »
Exista inca multe dezacorduri in legatura cu diferentele dintre miere si zahar. Multi oameni – chiar experti in nutritie – plaseaza cele doua alimente in aceeasi categorie. Dar mierea este foarte diferita. Desi este bogata in zaharuri si toata lumea se asteapta sa aiba acelasi impact ca zaharul, fascinant este…
Citeste »
Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți…
Citeste »
Astazi va propunem un preparat sanatos si delicios in acelasi timp: legume la cuptor cu miere si otet balsamic. Ingrediente: Morcovi, pastarnac radacina, patrunjel radacina, cartofi dulci, ardei, vinete, ceapa rosie, usturoi, cimbru verde, ulei de masline, miere de albine Aurum, otet balsamic, mustar Dijon, piper si sare.
Citeste »