Care sunt cele mai potrivite cadouri pentru Anul Nou?
Odată ce pășim în luna decembrie, gândurile ni se îndreaptă spre căutarea de cadouri pentru cei dragi. Dintre atâtea opțiuni existente pe piață, ne poate fi greu să alegem, dar cu toate acestea, în articolul de față vom menționa ce idei de daruri sunt cele mai potrivite pentru a fi oferite de Anul Nou, dar și de Crăciun.
Obiectele decorative pot fi o idee de cadou, nu în mod special cele cu motive de Crăciun, ci elementele care pot fi utilizate pe durata întregului an. În acest sens, putem alege lumânări cu parfumuri interesante, suporturi pentru acestea, diferite led-uri. Tot în această categorie sunt incluse și figurinele specifice de Crăciun, precum reni, spiriduși.
Cadouri cu miere
Mierea, deși este un aliment des regăsit în casele românilor, nu este îndeajuns mediatizată. Din păcate, reclamele abundă în suplimente alimentare pentru întărirea imunității, ceea ce îndeamnă oamenii să le și achiziționeze. Bineînțeles, alegerea ne aparține fiecăruia dintre noi, dar de ce să nu apelăm la miere, care este un superaliment, bogat în nutrienți? Pentru o idee mai clară asupra conținutului mierii, iată câteva elemente incluse în componența acesteiaꓽ
-
Proteine
-
Fibre
-
Carbohidrați
-
Calciu
-
Fier
-
Magneziu
-
Fosfor
-
Potasiu
-
Vitamina B6
-
Vitamina B2
-
Vitamina C
-
Cupru
-
Seleniu
-
Zinc
-
Sodiu
Pachetele cu miere sunt formate din diferite soiuri de miere, alune de pădure, scorțișoară, spirulină, fiecare având la rândul lor beneficii pentru organism. Un avantaj al acestor tipuri de cadouri este faptul că pot fi oferite tuturor categoriilor de vârstă, exceptând copiii ce nu au împlinit încă 2 ani.
Deși mierea este prezentă pe rafturile multor supermarketuri, ideal și recomandat este să o achiziționăm din surse sigure, precum micii antreprenori sau negustori. Cristalizarea mierii, cunoscută și sub denumirea de ”zaharisire” este dovada faptului că mierea este una naturală, fără adaosuri de substanțe dăunătoare.
De asemenea, dacă avem miere în stare lichidă, acest fapt nu trebuie neapărat să însemne faptul că avem un produs deloc sănătos. Solidifcarea mierii are loc, de regulă, la scurt timp după ce a fost extrasă de către apicultori. La polul opus, mierea în stare lichidă se poate obține dacă o lăsăm în apă caldă ori în apropiere de alte surse de căldură. Atenție, însă! Mierea nu trebuie adăugată în lichide fierbinți, precum ceaiuri, cafea, deoarece își va diminua proprietățile.
Cum putem consuma mierea?
Zilnic se poate administra câte o linguriță de miere, însă consumul acesteia trebuie să se facă moderat, iar specialiștii recomandă să nu depășim 50 g zilnic. Deși are o mulțime de proprietăți și beneficii, este bine să fim moderați în ceea ce privește consumul zilnic. Mierea se poate adăuga în orice preparate, fie sărate sau dulci, putând fi înlocuită cu zahărul, despre care știm faptul că dăunează extrem de mult.
Prezența anumitor afecțiuni ne va îndemna să ne consultăm cu medicul specialist, pentru ca acesta să ne ofere undă verde în consumul de miere. Un aspect important de remarcat este că mierea nu se administrează copiilor mai mici de 1 an, deși unele persoane susțin că este interzisă până la vârsta de 2 ani.
S-ar putea sa te intereseze:
Îndeplinește-ți obiectivele de sănătate cu mierea de albine Aurum! Află cum se consumă corect mierea Mierea de albine funcționează ca un agent antibacterian, antioxidant și antiinflamator, fiind astfel unul dintre cele mai puternice alimente medicinale. Pentru a culege toate beneficiile mierii, este recomandat să optăm pentru acele tipuri de miere…
Citeste »
Cand mancam miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite in sange si ajung intai in ficat. Acolo, sunt extrase particulele de fructoza, transformate in glucoza si ascunse in depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activeaza totodata mecanismele care atrag si mai multa glucoza in ficat. Asta inseamna ca depozitele de glicogen…
Citeste »
Mierea este unul dintre cele mai sanatoase alimente ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra. Copiii pot incepe sa o consume dupa varsta de un an. Ea poate fi servita alaturi de biscuiti sau ca desert, in combinatii cu diferite alte alimente dulci sau cereale. Totusi, este foarte important…
Citeste »
Week-endul trecut am participat la expoziția cu degustare de produse tradiționale de la Crowne Plaza Bucharest. Va invitam sa vedeti in cateva imagini cum a fost atmosfera de sarbatoare si produsele noastre perfecte pentru cadoul de Craciun! Mierea de albine Aurum este un angajament pentru produse de o înaltă calitate,…
Citeste »
Cadouri de Sarbatori! În întâmpinarea sarbatorilor, echipa noastră a pregătit 3 tipuri de pachete cadou, conținând miere și produse pe bază de miere, rețete proprii, realizate cu drag și preocupare pentru calitate. Ingredientele sunt 100% naturale, dorind a furniza un produs sănătos, hrănitor, o evadare din spectrul dulciurilor comercializate în…
Citeste »
"E vremea micilor producători care ne încântă cu legume proaspete, muştar, lactate, pâini cu maia, bere sau miere. Nu este uşor să ai afacere mică, iar provocările şi situaţiile neprevăzute sunt la tot pasul." Asa incepe sectiunea Aurum Noble Honey din revista CASA ȘI GRĂDINA - Primăvară 2020. In aceasta…
Citeste »
In general meniul de Revelion nu contine atat de multe feluri de mancare precum cel de Craciun, este un meniu mai usor si mai special, cu feluri de mancare festive. Daca inca nu v-ati decis ce sa pregatiti pentru masa de Revelion, ca sursa de inspiratie, indiferent daca v-ati saturat…
Citeste »
După proveniență: – miere de flori, (florală), provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere, – miere de mană, (extraflorală), provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori; poate fi de origine animală sau vegetala. După speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul: – miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte),…
Citeste »
,,Daca vreti sa slabiti, faptul ca un somn odihnitor noaptea foloseste grasimea corpului drept combustibil pentru a alimenta procesul de refacere este un avantaj incredibil si neexploatat. Dar studiile (care dateaza inca din anii 1950) confirma ca acest process nu se va desfasura eficient decat daca stocurile de glicogen din…
Citeste »
Mierea de albine cu scortisoara Mierea de albine este un lichid dulce produs de albine. A fost folosita de secole atat ca aliment, cat si ca medicament. Astazi, mierea naturala de albine este cel mai frecvent utilizata in gatit si coacere sau ca indulcitor in bauturi. Totodata, scortisoara este un condiment care provine din…
Citeste »
Ce se întâmplă în corpul nostru atunci când mâncăm miere de albine? Indiferent că o adăugăm în terciul de ovăz pe care îl servim la micul dejun sau în ceaiul de seară, mierea de albine este adesea văzută ca o modalitate sănătoasă de a ne satisface pofta de dulce fără…
Citeste »
Mierea naturala are o aroma specifica, ofera o senzatie fina cand este inghitita, se prelinge si prezinta impuritati naturale: polen, microparticule de ceara si uneori propolis. Din cauza preţului destul de crescut la noi în ţară, mierea naturala este, în multe cazuri, greu accesibilă, iar consumul este oricum redus, arată…
Citeste »
Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Conform statisticilor, producția anuală…
Citeste »
Miere pentru indice glicemic scazut si digestie buna. O intrebare des intalnita: „Cu ce este mai bine să ne îndulcim: zahăr sau miere de albine?”. Marile diferenţe se fac la digestie şi la indicele glicemic. Ambele furnizează organismului un număr mare de calorii deoarece şi mierea şi zahărul reprezintă o…
Citeste »
Ce sunt albinele? Albinele sunt insecte zburătoare și rude apropiate ale viespilor și furnicilor. Se găsesc pe fiecare continent de pe pământ, cu excepția Antarcticii. Albinele de toate soiurile trăiesc pentru nectar și polen.
Citeste »
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca medicament. Mierea este foarte bogata in compusi vegetali benefici si ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Mierea este deosebit de sanatoasa atunci cand este folosita in locul zaharului rafinat, acesta este compus din 100% calorii…
Citeste »
Este limpede ca acele zaharuri din miere au o puternica influenta asupra felului in care o metabolizam, dar mierea detine mult mai multe proprietati decat continutul ei de zahar. Mierea este atat de complexa in structura ei, incat incercarile oamenilor de stiinta de a-i imita calitatile au esuat pana in…
Citeste »
Mierea de albine si migdalele sunt doua dintre cele mai sanatoase alimente pe care le putem consuma, datorita proprietatilor acestora incredibile. Atunci cand sunt combinate impreuna, mierea naturala Romaneasca si migdalele ne pot imbunatati sanatatea in diverse moduri, inclusiv prin cresterea in mod natural a energiei. Iata cateva dintre avantajele uimitoare pentru…
Citeste »
Ce rol are mierea pentru organism Mierea naturală nu ar trebui să vă lipsească de pe masă și din meniul zilnic. Are o mulțime de proprietăți pentru sănătate și este un produs cât se poate de natural. Pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este…
Citeste »
Atunci cȃnd ai copii sau vrei sӑ le oferi cadouri celor mici din cadrul familiei tale, trebuie sӑ alegi cu grijӑ ceea ce cumperi. Iatӑ cele mai importante motive pentru care vei putea opta pentru cadourile Aurum pentru a avea parte de copii sӑnӑtoși și fericiți: Poţi merge în vizită…
Citeste »