,,Daca vreti sa slabiti, faptul ca un somn odihnitor noaptea foloseste grasimea corpului drept combustibil pentru a alimenta procesul de refacere este un avantaj incredibil si neexploatat. Dar studiile (care dateaza inca din anii 1950) confirma ca acest process nu se va desfasura eficient decat daca stocurile de glicogen din ficat sunt pline pana la refuz inainte de a merge la culcare.
Motivul? Depozitele de glicogen reprezinta o rezerva de energie absolut esentiala pentru creier. Creierul nu va initia procesul de regenerare (si, prin urmare, de ardere a grasimilor) daca este flamand.
Imediat ce suspecteaza ca rezervele lui de combustibil ar putea fi compromise, va declansa reactii chimice pentru a obtine combustibil din alte surse si, de fiecare data, va abandona procesul de refacere.
Daca senzorii creierului depisteaza faptul ca depozitele de glicogen se golesc, va fi surescitat, chinuindu-se sa faca rost de glucoza din alta sursa disponibila.
Tintind si mai departe, urmatorul pas al creierului este de a mobiliza cortizolul, hormonul stresului (care lucreaza in combinatie cu glucagonul, pentru a incepe sa produca glucoza descompunand proteina musculara din alte tesuturi ale organismului (este un fel de autocanibalism).
Prezenti in sistem, acesti hormoni ai stresului va vor submina somnul, afectand tesuturile delicate din intreg organismul, si mai important, vor opri procesul de regenerare si recuperare, ceea ce inseamna ca NU VETI mai arde grasimi.
Va puteti umple rezervoarele de glicogen din ficat inainte de a merge la culcare fie cu o cina nutritiva si echilibrata seara TARZIU (organismul directioneaza glucoza din hrana in depozitele de glicogen), fie ,,inseland„ creierul cu cateva linguri de miere inainte de a va culca.
Spre deosebire de zaharul dintr-o bautura carbogazoasa pe care o beti seara, cea mai mare a glucozei din miere merge direct spre depozitele de glicogen ale ficatului – exact acolo unde e nevoie de ea ca rezerva de combustibil pentru creier pe timpul noptii.
Astfel, creierul dispune de combustibilul de care are nevoie.
Dupa calculele mele, cantitatea perfecta de miere de care aveti nevoie pentru a reaproviziona rezervele de glicogen ale ficatului este de 1-2 linguri (50g) inainte de culcare. Este suficient pentru a stimula somnul si procesul de refacere, de aceea aveti toate sansele ca a doua zi dimineata sa va treziti bine dispusi, vioi, cu mintea limpede si, dupa un mic dejun din Dieta cu miere, increzatori, echilibrati si gata sa infruntati o noua zi.
Atunci cand luati seara tarziu o cina hranitoare, nu veti avea nevoie poate sa reaprovizionati stocul de glicogen cu miere.
Oricum, o lingurita sau doua de miere in apa calda va va trimite imediat la culcare. „
DIETA CU MIERE de Mike MCINNES
S-ar putea sa te intereseze:
După proveniență: – miere de flori, (florală), provenită din prelucrarea nectarului și polenului cules de albine din florile plantelor melifere, – miere de mană, (extraflorală), provenită de pe alte părți ale plantei, în afară de flori; poate fi de origine animală sau vegetala. După speciile de plante melifere de la care albinele au adunat nectarul: – miere monofloră, provenită integral, (sau în mare parte),…
Citeste »
Astazi va propunem o reteta simpla dar deosebita : o salata mai exotica, un amestec delicios de sarat cu dulce si aromat. Un amestec inedit de proaspat si verde cu prajit si crocant. Ingrediente: rucola, capsuni, bacon, branza cu mucegai, nuci, miere de albine Aurum, otet balsamic, ulei din seminte…
Citeste »
Mierea (din latină melem; în greacă μελιττα înseamnă „albină”) este un produs apicol obținut prin transformarea și prelucrarea nectarului de către albine și depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populației din stup. Obținerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent și din trecut. Conform statisticilor, producția anuală…
Citeste »
Miere pentru indice glicemic scazut si digestie buna. O intrebare des intalnita: „Cu ce este mai bine să ne îndulcim: zahăr sau miere de albine?”. Marile diferenţe se fac la digestie şi la indicele glicemic. Ambele furnizează organismului un număr mare de calorii deoarece şi mierea şi zahărul reprezintă o…
Citeste »
Mierea este o sursă rapidă de energie! Suntem în permanenţă sfătuiţi să reducem consumul de dulciuri, dar mierea este un produs dulce special. Este un produs unic al roiurilor de albine care pot zbura pe o rază de zece kilometri pentru a culege nectarul florilor. Orice implică atâta muncă pentru…
Citeste »
Mierea crudă este un produs natural deosebit, apreciat pentru gustul său autentic și beneficiile sale pentru sănătate. Un aspect frecvent întâlnit la mierea crudă este cristalizarea, un fenomen natural care, deși uneori poate ridica întrebări, nu indică o scădere a calității sau purității produsului. Ce Este Cristalizarea și De Ce…
Citeste »
In urma cercetarilor stiintifice si clinice, s-a constatat ca mierea este un remediu foarte bun in tratarea ulcerelor stomacale, calmarea durerilor de gat, a tusei, ranilor si infectiilor cutanate, ulceratiilor picioarelor varicoase. Toate aceste beneficii se datoreaza proprietatilor antimicrobiene, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antivirale si antibacteriene.
Citeste »
Cadourile speciale cu miere sunt perfecte pentru a organiza o masa sanatoasa ȋn casa ta de fiecare data Mesele pe care le organizezi ȋn familia ta sunt foarte importanate. Ele unesc ȋntreaga familie și te ajuta sa ai armonie și o viațӑ frumoasӑ. Mesele trebuie sӑ fie realizate cu ingrediente…
Citeste »
Îndeplinește-ți obiectivele de sănătate cu mierea de albine Aurum! Află cum se consumă corect mierea Mierea de albine funcționează ca un agent antibacterian, antioxidant și antiinflamator, fiind astfel unul dintre cele mai puternice alimente medicinale. Pentru a culege toate beneficiile mierii, este recomandat să optăm pentru acele tipuri de miere…
Citeste »
Mierea este un aliment versatil și sănătos pentru copii și adulți. Mierea poate fi introdusă în dieta unui copil după vârsta de un an. Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural uimitor, mierea are multe beneficii care nu sunt atât de cunoscute de toată lumea. Mierea reprezintă un remediu…
Citeste »
Care sunt beneficiile ale consumului de miere de albine pentru sănătate? Mierea este un îndulcitor natural și sănătos folosit de secole. Nu doar ca este gustos, dar vine și cu o serie de beneficii pentru sănătate. De asemenea, este mai sănătos decât alți îndulcitori, cum ar fi zahărul. Când albinele…
Citeste »
Cum se formeaza mierea de albine poliflora? Mierea de albine poliflora se formeaza începand cu nectarul din flori colectat de albine impartit în zaharuri simple stocate în fagure. Proiectarea fagurelui și ventilarea constantă a aripilor albinelor provoacă evaporarea, creând miere lichidă dulce.
Citeste »
Motive pentru care să alegi cadourile dulci din miere de albine În perioada din apropierea Crăciunului, suntem cu toții nevoiți să colindăm magazinele fizice pentru achiziționarea celor mai bune cadouri pentru familie și prieteni. Pe lângă darurile uzuale, ne putem îndrepta atenția spre cele care conțin miere de albină, deoarece…
Citeste »
Din cele mai vechi timpuri, mierea a fost folosita atat ca hrana, cat si ca medicament. Mierea este foarte bogata in compusi vegetali benefici si ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Mierea este deosebit de sanatoasa atunci cand este folosita in locul zaharului rafinat, acesta este compus din 100% calorii…
Citeste »
Din timpuri stravechi s-a crezut ca mierea are proprietati vindecatoare, chiar mistice si, desi nucleul oamenilor de stiinta a fost sceptic in privinta puterilor ei miraculoase, in ultimii ani importante studii stiintifice au inceput sa-i ateste calitatile. Eu sunt fascinat de miere si, dupa ani de cercetari, sunt convins ca…
Citeste »
Oferirea unui cadou dulce colaboratorilor tăi este o idee bună? Fie cu ocazia sărbătorilor de sfârșit de an, a unui seminar sau a unui eveniment specific companiei (cum ar fi o zi de naștere, o mutare, o nouă campanie de produs sau serviciu etc.), a oferi un mic cadou colaboratorilor…
Citeste »
Este limpede ca acele zaharuri din miere au o puternica influenta asupra felului in care o metabolizam, dar mierea detine mult mai multe proprietati decat continutul ei de zahar. Mierea este atat de complexa in structura ei, incat incercarile oamenilor de stiinta de a-i imita calitatile au esuat pana in…
Citeste »
Cadoul perfect de Craciun. În întâmpinarea sarbatorilor de iarna, echipa noastră a pregătit 3 tipuri de pachete cadou, conținând miere și produse pe bază de miere, rețete proprii, realizate cu drag și preocupare pentru calitate. Ingredientele sunt 100% naturale, dorind a furniza un produs sănătos, hrănitor, o evadare din spectrul…
Citeste »
Care sunt principalele 5 motive pentru care poţi alege cadourile cu miere pentru mărturiile de nuntă sau botez Cadourile pentru nuntӑ sunt importante. Mӑrturiile sunt cele care te ajutӑ sӑ le mulțumești invitaților tӑi pentru faptul cӑ au luat parte, alӑturi de tine și de soțul sau soția ta, la…
Citeste »
Mierea de albine – cadoul ideal pentru sănătatea ta și a celor dragi De la adăugarea unei lingurițe de miere în ceai și până la aplicarea mierii pe față ca exfoliant natural, mierea poate fi aliatul de nădejde pentru multe dintre obiceiurile noastre. Datorită compoziției sale, miere deține puternice proprietăți…
Citeste »