Alte puteri secrete ale mierii

Este limpede ca acele zaharuri din miere au o puternica influenta asupra felului in care o metabolizam, dar mierea detine mult mai multe proprietati decat continutul ei de zahar.

Mierea este atat de complexa in structura ei, incat incercarile oamenilor de stiinta de a-i imita calitatile au esuat pana in prezent.

Dr. Noori Al-Waili, specialist in tehnologii de salvare a vietii din New York, a demonstrat in urma studiilor efectuate ca o solutie care contine acelasi procent de zahar ca mierea nu poate reproduce aceleasi beneficia metabolice pe care le detine mierea.

Asta deoarece fiecare strop de miere este incarcat cu aproximativ doua sute de substante nutritive benefice, cum ar fi vitamine, minerale, aminoacizi, bioflavonoide (molecule din plante cu efecte antidiabetice), antioxidanti care lupta impotriva bolilor, acizi organici, monozaharide si oligozaharide (zaharuri) si numeroase enzime.

Prezenta acestor doua sute de ingrediente speciale este strans legata de supravietuirea albinei, fiecare dintre ele joaca un rol vital si are o influenta majora asupra proprietatilor tamaduitoare ale mierii.

O lingura de miere ar putea contine aceeasi concentratie de zahar ca un mar de dimensiuni medii sau o portie de broccoli, dar ceea ce o deosebeste cu adevarat sunt substantele nutritive bioactive care protejeaza functia creierului lor in timp ce zboara.

Desi capacitatea unica a mierii de a micsora si stabiliza concentratia de glucoza din sange nu este pe deplin inteleasa in momentul de fata, cu certitudine, zaharurile obisnuite si carbohidratii rafinati nu contin nicio astfel de substanta nutritiva.

DIETA CU MIERE de Mike MCINNES

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top