Mierea – Miracolul dulce

Din timpuri stravechi s-a crezut ca mierea are proprietati vindecatoare, chiar mistice si, desi nucleul oamenilor de stiinta a fost sceptic in privinta puterilor ei miraculoase, in ultimii ani importante studii stiintifice au inceput sa-i ateste calitatile.

Eu sunt fascinat de miere si, dupa ani de cercetari, sunt convins ca acest superaliment dulce si delicios ar putea detine cheia indreptarii unor vicii ale dietei si stilului de viata modern – ar putea detine chiar cheia slabirii pe termen lung si a unei sanatati de invidiat.

Mierea a fost intotdeauna unul dintre cele mai apreciate alimente ale omenirii. Pana relativ recent, a reprezentat singura substanta dulce in afara de fructe. Mierea era rara si greu – chiar periculos de obtinut.

In Spania, exista picturi rupestre in care este reprezentata mierea si care dateaza de 8000 de ani, iar potrivit documentelor, vechii egipteni erau mari consumatori de miere, la fel ca grecii si romanii.

Mierea nu era considerata doar o simpla sursa de hrana si, din vechi timpuri a fost venerata in numeroase scrieri religioase antice.

De fapt, toate marile religii ale lumii par sa infatiseze mierea in textele lor sacre.

In operele hinduse, mierea apare ca unul dintre cele Cinci Elixire ale Nemuririi. Cand Buddha s-a retras in salbaticie, o maimuta i-a adus miere ca sa se hraneasca.

Si in crestinism, Noul Testament povesteste ca Ioan Botezatorul a supravietuit in pustiu cu o dieta alcatuita din miere si lacuste. Traditia religioasa evreiasca priveste mierea ca pe un simbol al Noului An si descrie Pamantul Fagaduintei ca tara ,,unde curge numai lapte si miere„. Religia islamica a fost in mod special interesata de miere si de beneficiile ei. Este mentionata si in Coran:

,,Si le-a revelat Domnul albinelor: <<Faceti-va case in munti, in pomi, si in cee ace ei fauresc>>… Din maruntaiele lor iese o bautura felurita la culoare, in care este leac pentru oameni. In aceasta este cu adevarat un semn pentru un neam [de oameni] care chibzuieste!„ (Coran, versetul 16:68-9)

 […]

                                                          DIETA CU MIERE de Mike MCINNES

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top