Miere pentru indice glicemic scazut si digestie buna

Miere pentru indice glicemic scazut si digestie buna.

O intrebare des intalnita: „Cu ce este mai bine să ne îndulcim: zahăr sau miere de albine?”. Marile diferenţe se fac la digestie şi la indicele glicemic. Ambele furnizează organismului un număr mare de calorii deoarece şi mierea şi zahărul reprezintă o combinaţie de glucoză şi fructoză. O diferenţă între cele două o reprezintă modul digerarii de organism şi indicele glicemic.

Miere de albine pentru indice glicemic scazut

Şi mierea de albine şi zahărul sunt folosite ca îndulcitori, ambele făcând parte din clasa carbohidraţilor. Ele sunt o combinaţie între glucoză şi fructoză, dar în miere se găsesc mai mult în formă liberă. Totuşi, mierea este alcătuită din 82% carbohidraţi şi 17% apă şi conţine cantităţi mici de vitaminele B, B6, C. Mierea are beneficii semnificative când se consumă în doze mari, de 2-4 linguriţe la o porţie. O linguriţă de zahăr alb are 49 de calorii, în timp ce mierea aduce 28 de calorii. O diferenţă între cele două o reprezintă si modul de digerare de organism. Zahărul de masă, trece prin stomac fără a fi digerat deoarece enzimele de la acest nivel nu pot separa glucoza şi fructoza în molecule libere. Acest lucru are loc abia la nivelul intestinului subţire, sub acţiunea enzimelor existente la acest nivel. Glucoza şi fructoza care rezultă în urma digestiei de la acest nivel pot fi apoi absorbite şi ajung în sânge. Mierea este diferită datorită enzimelor adăugate în nectarul florilor de către albine, enzime care separă zaharoza în cele două zaharuri simple, glucoza şi fructoza. Aceste zaharuri simple sunt absorbite direct de organism. Diferenţe sunt şi în ceea ce priveşte indicele glicemic. Mierea are un indice glicemic mai scăzut, iar studiile au arătat că aceste alimente ne protejează de afecţiunile cardiovasculare şi de diabetul zaharat de tip 2.

Shopping Cart
0
    0
    Cosul tau
    Cosul Aurum Noble Honey este gol!Inpoi la magazin
    Scroll to Top